Local

La ce evenimente vor participa politistii ieseni de Ziua Nationala a Romaniei

Publicat: 28 nov. 2014
1

Un detasament de tehnica al Politiei iesene, format din autospeciale de interventie si un laborator criminalistic, va fi prezent în data de 29 noiembrie, între orele 09.00-13.00, alaturi de celelalte institutii militare, în zona pietonala din Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant. Apoi, pe 1 Decembrie, politia ieseana va participa cu tehnica din dotare la parada militara, organizata între orele 09.00-11.30.

Vor participa la parada militara doua autospeciale performante folosite în misiuni de însotire a coloanelor oficiale, de patrulare si de interventie rapida pe drumuri nationale, dar si de supraveghere si control al traficului rutier. Acestea sunt dotate cu binecunoscutul aparat de masurare a vitezei – Autovision – denumit si radar invizibil. La defilare, va mai participa o autospeciala a pirotehnistilor. Vor urma autospecialele Serviciului pentru Actiuni Speciale, dotate cu echipament de protectie balistica si echipamente speciale de executare a misiunilor specifice.

„Acestea sunt 4X4, permitând accesul în toate locatiile, fie ele greu accesibile, pe timp ploios sau iarna. Autospecialele sunt folosite pentru rezolvarea situatiilor de criza, ce necesita interventia prin metode si procedee specifice, pentru capturarea sau neutralizarea infractorilor periculosi sau înarmati cu arme de foc, eliberarea ostaticilor, a persoanelor rapite sau sechestrate”, precizeaza reprezentantii IPJ Iasi.

Citeste si: Ziua Portilor Deschise si promovari in grad la Politia Judeteana Iasi

Comentarii
Adauga un comentariu