Magazin

La ce pericole te expui atunci cand mananci orez! Nu stiai cat de periculos este pentru sanatatea ta!

Publicat: 04 dec. 2013

Iti place sa mananci orez si o faci chiar si de cateva ori pe saptamana, insa nu stii la ce pericole te expui.

„Chiar si dupa ce este fiert orezul, in compozitia lui pot sa ramana spori de bacterii care pot germina”, a declarat specialistul Bob Martin, din cadrul Agentiei pentru Siguranta Alimentelor din Marea Britanie.

Medicii spun ca orezul, dupa ce a fost gatit, sa fie racit rapid. In caz ca vrem sa il mancam mai tarziu, acesta trebuie pastrat la frigider.

„Bineinteles ca nu trebuie pus la rece imediat ce l-am luat de pe foc, cat timp este fierbinte, dar nu trebuie sa fie la temperatura camerei cand il bagam la frigider, fiindca au evoluat si nu se strica”, spune Martin.

Sub nicio forma nu trebuie ca orezul sa stea pe masa sau pe aragaz, la temperatura camerei. De asemenea, nici in frigider nu este recomandat sa fie tinut mai mult de o zi, pentru ca, daca este reincalzit, se stimuleaza proliferarea bacteriilor, scrie wowbiz.ro.



loading...

Comentarii
Adauga un comentariu