Magazin

Tenisul de masă – sportul care dezvoltă copilului viteza şi agilitatea

Publicat: 14 dec. 2019

Încet dar sigur, părinții încep să întrevadă aportul negativ al tehnologiei pentru copilul de vârstă mică. Toate device-urile sunt menite să-l țintuiască în fotoliu sau în pat, ore la rând, pentru că ulterior nivelul sau de stres să se manifeste în forme pe care nimeni nu le-ar credea posibile la un copil.

Pentru că nu este suficient doar să conștientizăm și să ne întrebăm luni la rând ce s-ar putea face, venim aici cu o propunere pentru scoaterea copilului din starea de adicție la toată gama de ecrane.

 Masă ping pong este un produs destinat sportului individual și propune jucătorului însușirea și aplicarea unui set de mișcări coordonate. În general jocul cu mingea, indiferent de mărimea acesteia, este pe placul copilului care se va strădui să o controleze cât mai bine pentru propria satisfacție.

Timpul pe care copilul în petrece în compania oricărui joc sportiv este timp câștigat pentru sănătatea lui, fie că va începe primii pași pentru jocul de tenis pe o masă tenis, fie că va preferă să învețe înotul în piscine de grădina. Extragerea la propriu din starea statică îl va capacita și împinge spre dorința de a câștigă fiecare joc. Plăcerea jocului în sine este atât de puternică încât va dori și va cere din ce în ce mai mult să fie lăsat să se antreneze pe masă tenis exterior.

Cu siguranță că se pune întrebarea „Care este cea mai potrivită vârstă pentru a-i oferi copilului acces la o masă ping pong?” Răspunsul este direct legat de statura celui mic, pentru că înălțimea lui va determina luarea deciziei. Ați putea spune că ar putea fi destul de târziu până când copilul va depăși cu pieptul înălțimea mesei pentru a putea juca.

În realitate experiență antrenorilor pentru jocul pe mese de tenis arată că este suficient că bărbia copilului să depășească cu câțiva centrimetri blatul mesei. În primele luni de antrenament copilul va fi învățat să se poziționeze puțîn mai în spate față de latura mesei pentru a putea avea o vedere mai bună asupra planului de joc.

Cum copiii cresc repede veți observă că în câteva luni cel mic se va apropia din ce în ce de masă pentru că va simți că înălțimea să îi permite acest lucru. Dacă este depășit acest prim moment legat de statura copilului, nimic nu îl va mai putea opri să-și manifeste plăcerea de a se antrena și juca partide pe masă ping pong.

Ținând cont de aceste informații este posibil ca un copil cu vârstă de 6 sau 7 ani să poată deja să guste din plăcerea jocului pe masă de tenis. Pentru părinți rămâne însă încă o dilema în legătură cu modelul de masă pe care îl vor achiziționa.

Trebuie știut că mesele pentru tenis ce sunt actualmente disponibile sunt standardizate că dimensiuni și respectă cotele celor care se folosesc în competițiile oficiale. Diferențele apar doar în legătură cu dotările pe care le au și acest lucru ar putea să conteze în alegere. În schimb, calitatea pentru oricare model este foarte bună și cel puțîn comparabilă cu cele profesionale.

Explorarea posibilităților de alegere merită să fie luată în considerare pentru că în funcție de locul în care o puteți amplasa ați putea alege o masă ping pong pentru exterior, sau una care se poate rabata încât copilul să se poată juca în regim individual.loading...

Adauga un comentariu