Titlurile zilei

La CTP Iași amenda se negociază? „După ce le-am dat 20 de lei, au zis «ne-a ieșit cafeaua!»”

Publicat: 07 oct. 2022
La CTP Iași amenda se negociază După ce le-am dat 20 de lei au zis ne-a ieșit cafeaua
Un cetățean ieșean a fost coborât din autobuz pentru a negocia amenda cu controlorii

La CTP Iași amenda se negociază sau, cel puțin, așa par a sta lucrurile după incidentul în care a fost implicat un ieșean în această săptămână. Bărbatul a fost nevoit să dea o șpagă de 20 de lei pentru a nu fi sancționat de controlori. Se pare că aceste trucuri le aduc beneficii controlorilor care se bucură de pe urma banilor primiți de la călători, după cum spune ieșeanul. Negocierea dintre controlori și cetățean a avut loc în afara autobuzului

Neavând de unde să-și ia bilet în timpul dimineții, un ieșean s-a confruntat cu amenințarea: „50 de lei sau îți dăm amendă!”. S-a trezit bun de plată de la prima ora a dimineții, iar controlorii s-au bucurat de cei 20 de lei pe care îi avea omul în acel moment.

automat bilete
Se pare că multe aparate de eliberare ale biletelor nu funcționează cum trebuie

La CTP Iași amenda se negociază: „Mi-au cerut 50 de lei, dar eu am avut doar 20!”

autobuz CTP
În comentarii, ieșenii s-au plâns de problemele mijloacelor de transport legate și de metodele de achiziționare ale biletelor

Miercuri dimineață, 5 octombrie 2022, în jurul orei 06:20, Cătălin Ștefan se afla în autobuzul 41 și a trecut printr-o situație neplăcută. În timpul călătoriei de la Belvedere spre CUG, s-au urcat controlorii care, pe motiv că nu avea bilet, l-au amenințat cu amenda de 150 de lei sau să le dea lor 50.

Călătorul susține că amenda era oricum nejustificată, întrucât toneta de bilete era închisă și nu avea bani mărunți pentru a scoate bilet de la aparat. Aflat în imposibilitatea de a achiziționa bilet, acesta s-a găsit bun de plată.

„Mi-au cerut 50 de lei, dar eu am avut doar 20!”, a declarat Cătălin Ștefan.

Se pare că aceste lipsuri la nivelul achiziționării de bilete le aduc beneficii controlorilor care se bucură de banii primiți în plus de la călători. „După ce le-am dat 20 de lei, au zis «ne-a ieșit cafeaua!»”

dispozitiv eliberare bilete
Alt ieșean a semnalat faptul că într-un tramvai plata cu cardul funcționează, însă fără a da bilet

Călător coborât din autobuz pentru a negocia amenda

controlor
Neavând de unde scoate bilet la aceea oră, cetățeanul a fost nevoit să suporte condițiile controlorilor

Ieșeanul Cătălin Ștefan a fost coborât din autobuz la capăt CUG, unde controlorii au început negocierea.

„Mi-au zis să le dau 50 de lei pe loc sau îmi taie amenda”, a precizat ieșeanul.

Neavând de unde să cumpere bilet la aceea oră, cetățeanul a fost nevoit să suporte condițiile controlorilor. Se pare că obiceiul de a negocia amenzile CTP nu este singular, alți ieșeni plângându-se de acest lucru pe rețelele de socializare. În comentarii, ieșenii au amintit și problemele mijloacelor de transport legate de metodele de achiziționare ale biletelor. Se pare că multe aparate de eliberare ale biletelor nu funcționează cum trebuie, iar călătorii sunt nevoiți să meargă chiar și câte două stații fără bilet, riscând să ia amenzi de la controlorii care par a nu ține seama de aceste defecțiuni tehnice. Alt ieșean a semnalat faptul că, într-un tramvai, plata cu cardul funcționează, însă fără a da bilet.

„Compania de Transport Public Iași va efectua o anchetă internă, iar pentru aceasta sunt necesare toate datele necesare analizării situației prezentate.

Îi recomandăm călătorului care v-a sesizat cu privire la cazul expus să ne transmită mesajul, conținând toate cele necesare analizării reclamației. Avem nevoie de dată, oră, traseu, stație, mijloc de transport (număr de parc/înmatriculare), sens de mers, descrierea situației de fapt etc. Vom înregistra sesizarea și vom oferi un răspuns.

De asemenea, precizăm că pe traseul 41 sunt automate de plată a biletelor în fiecare stație, iar dispeceratul CTP Iași de la capătul de linie din Ciurea este deschis de la ora 5 la ora 22.

În plus, oferim alternative de plată online, prin aplicația 24pay, și cu cardul contactless, direct în mijlocul de transport”, a menționat Andreea Luca, purtător de cuvânt al CTP Iași, cu privire la faptul că la CTP Iași amenda se negociază.
Comentarii
 • Mai lucra la ratc iasi harca hermafrodita de madam haurica ? era prin centru cu masina mare alba de teren pe cine a mai omorat pe cine a mai inselat ??

 • Cred că în fiecare statie de transport public găsești cate un automat de bilete care funcționează cu monede și bancnote de 1,5 și cu siguranță 10 lei.
  Ticuta Pârjoală care reclama declară că nu a avut bani marunti să își cumpere bilet dar a dat șpagă 20 lei!!!!
  Să înțeleg că a primit rest de la 100 de la controlori?????
  Eu știam că se pedepsește și luarea dar și oferirea șpăgii.
  Dra reporter a aruncat petarda și opinia publică s-au și oripilat fara a incerca macar sa filtreze un pic informația.

 • Mi-am luat amenda zilele trecute. La 7.10 a expirat abonamentul de 1 luna și la 7.35 a fost control. Nu mi-au dat voie sa îl reactivez. Bucuria lor ca m-au prins. Nu mai zic nimic ca pe spinarea mea și a altora dau ei vinerea verde. E bătaie de joc. Iau amenda dec50 pe loc, platesc, și peste 2 stații urca alt grup de control. Le arat amenda, se uita unul la altul și zic. Nu mai aveți 200 de lei sa va mai dam o amenda, apoi rad între ei și zic. Ne-au luat fata cu o stație înainte. Serios? Asa vrea CTP și primăria sa ma facă sa circul cu transportul în comun?

 • De multe ori platesc cu cardul dar nu iese bilet. Degeaba e valabil 2 ore, nu am cum dovedi ca am platit. Vatmanii nu au grija sa puna hartie in aparat. Poate o fac intentionat.

 • Băi mincinos jegos, zici că nu ai putut lua bilet de la automat fiindcă aveai doar una de 50, apoi tot tu zici că le-ai dat la ăia 20.
  Cum ai făcut, ai tăiat aia de 50 în 5 părți sau ți-au dat băieții rest? Majoritatea controlorilor sunt departe de a fi niște oameni minunați, dar și tu ești o mare japiță penală mincinoasă.

 • 70 % din controlori șanț pedofili și pești, dar conducerea închide ochii, ca le livrează și lor la comanda o asa,, marfa proaspătă,,,,,,, aviz DNA, ca e de lucru, o pâine de mâncat și,,,,,, poate chiar avansari

 • Jack pentru Vânătorul de vrajitoare.Decat sa faci afirmatii de rahat,mai bine baga capul sub pamant ca strutul si taci.La mine in cartierul Pacurari statia Petru Poni se afla doua statii paralele pe ambele sensuri si nu sunt automate de bilete precum spui.Daca vrei ca sa te convingi sa verifici.Nu mai manca R.A.H.A.T.ca mirosi si o sa te manance cainii.

 • Pentru vânătorul de vrăjitoare…daca încerci să plătești cu 10 lei nu tii ia automatul…doar 1 sau 5 lei și monede…e poza pe aparat cu o bancnota de 10 lei dar poți să încerci cu 50 de bancnote diferite și nu merge

 • La puscarie controlorii cat si cel care a dat mita, e fapta de coruptie.

  Cativa ani si se linistesc toti, ca in tarile din afara, nu?

 • In statiile in care sunt tonomate poti doar cu 1 leu sa platesti, bancnote de 5 și 10 respinse. Bataie de joc cu porcaria asta de transport in comun unde astepti între 20-40 minute sa vina ceva și cand vine este plin , fara filtrare a aerului.

 • De ce nu spune că a vrut să meargă moca dar a avut ghinionul l-a prins controlul.Daca era așa cinstit și nu voia să de-a șpagă de ce nu a spus să-i facă proces verbal și să facă contestație în instanță motivând că nu are de unde sa cumpere bilet.

Adauga un comentariu