Local

La DADJ se cauta un vinovat

Publicat: 14 iul. 1999

•In deplasarile efectuate la Bucuresti, soferul a preferat numai hoteluri de lux •Doua deconturi au ajuns sa echivaleze un avans al unui salariat cu studii superioare

Dupa 5 zile, presedintele comisiei de control al CJ, consilierul Ovidiu Tudose SanduxVille, s-a declarat convins ca „verificarea la DADJ merge bine”. Intruniti in biroului presedintelui CJ, Vladimir Tanasoiu, sfatul responsabililor a sugerat „aparitia unor probleme legate de acoperirea cu acte in regula a unor cheltuieli”. Potrivit declaratiei economistei Mihaela Marculescu, peste un miliard lei au fost cheltuite, in citeva luni, pentru intretinerea celor 6 masini din dotarea DADJ. In urma acestei sesizari, Vladimir Tanasoiu a dispus in perioada 7-19 iulie un control financiar de gestiune. Singurul care va discerne asupra oportunitatii cheltuielilor la DADJ va fi, in final, presedintele Tanasoiu.

Ieri, pe agenda de lucru a echipei de control au figurat deconturile operate de soferi, una din cele mai spinoase probleme reclamata de economista Mihaela Marculescu. Cele mai multe deconturi, in opinia economistei, au fost facute de Dorel Lucaci, soferul directorului. Pentru intretinerea autoturismului Espero, proprietatea directiei, Dorel Lucaci a decontat pe 18 ianuarie circa 6,6 milioane lei, reprezentind contravaloarea benzinei, uleiului Castrol, pompa si rezervor benzina si a unui razuitor geam. O luna mai tirziu, pe 17 februarie, soferul Lucaci a mai decontat 7,5 milioane lei – printre piesele achizitionate s-a numarat si un far dreapta fata Espero; in decembrie ’98, mai fusese cumparat unul. Un alt decont a fost operat in aprilie: cu 6,6 milioane lei au fost achizitionate si 2 jenti, iar in mai au mai fost achizitionate inca 4 jenti in valoare de 15 milioane de lei. Lista deconturilor a fost extinsa si in cazul deplasarilor, mai ales la Bucuresti, efectuate de acelasi sofer Lucaci. Pe 22 aprilie 1998, Dorel Lucaci a efectuat un drum in capitala. Desi s-a intors din delegatie in aceeasi zi, soferul a primit pentru cazarea de la hotel Dorobanti suma de 376.705 lei. Delegatia poarta stampila societatii bucurestene Europa Express SRL. Citeva zile mai tirziu, respectiv pe 29 aprilie, Lucaci face din nou un drum la Bucuresti. Decontul a cuprins aceleasi date si aceeasi suma. In total, au fost cheltuite pentru cazarea sa 805.410 lei. Conform declaratiei economistei Mihaela Marculescu, aceasta suma reprezinta avansul unui salariat cu studii superioare al DADJ. O alta delegatie purtind stampila Parlamentului a fost realizata in perioada 20 -21 noiembrie 1998, cind totalul cheltuielilor a fost de 801.200 lei. Cazarea a fost de aceasta data la Hanul Maramuresului. Soferul directorului DADJ, in deplasarile sale la Bucuresti, a preferat cazarea la hotelurile Dorobanti sau Ambasador. Toate deconturile poarta semnatura directorului DADJ, Silvian Ciuta.
Din pacate, pentru celelalte cheltuieli – respectiv pentru benzina, jenti, piese de schimb, etc. – controlul de fond nu a facut publice nici un fel de date. Ceea ce intereseaza sint firmele care au beneficiat de relatia cu DADJ. In alta ordine de idei, nu au fost facute publice nici datele privitoare la „experimentul Asfaltul”, despre care economista Mihaela Marculescu crede ca au fost cheltuite inutil sute de milioane de lei, si nici cum banii alocati de CJ pentru lucrarile executate de societatea de Lucrari de Drumuri si Poduri SA nu au fost decontate, inca, de DADJ.
Marcela DONCIUloading...

Adauga un comentariu