Sport

La FCM „Poli”, in acest sezon, Ilie Dumitreascu ar fi al cincilea presedinte

Publicat: 22 feb. 1999
1

Editia de campionat 1998/1999, a Divizie B, a fost, pina in prezent, una destul de zbuciumata pentru clubul din Dealul Copoului. Din prima etapa de campionat si pina in prezent, fotoliul de presedinte la FCM „Poli” a fost ocupat de trei presedinti, Vasile Drutca, care in momentul de fata, se afla in fruntea clubului, este al patru-lea.

In cazul in care fostul mare international Ilie Dumitrescu ar accepta postul de sef al gruparii din Copou, ar fi presedintele cu numarul cinci. Oricum, sintem convinsi, ca daca Ilie Dumitrescu ar deveni numarul unu in club, situatia s-ar lamuri. Ambitios cum il stim, fostul international ar creea la FCM „Poli” o atmosfera cu adevarat profesionista, o atmosfera pe care Iasul fotbalistic o asteapta de foarte multi ani. Nu se poate a firma ca celelalte persoane care au trecut prin aceasta functie nu au fost profesionisti, ba din contra. Insa, pentru fotbalul de la noi, venirea lui Ilie Dumitrescu inseamna o schimbare radicala, o orientare catre un fotbal pe care microbistul iesean nu l-a simtit, poate, niciodata. Un exemplu in acest sens este ceea ce se intimpla, in prezezent, la Oradea, acolo unde Gabi Balint a luat pe FC Bihor de pe la mijlocul clasamentului iar acum, in retur, se va bate pentru un loc sub soarele primei divizii.

In ciuda tineretii sale, Dumitrescu poate face fata postului. Nu este un om pentru care presedintia la club il va face cunoscut. Ci invers. Prin Ilie Dumitrescu, FCM „Poli” are mari sanse de a fi vazut cu alti ochi, mai buni, decit pina acum. Poate fi, daca vreti, o deschidere catre o lume care pina acum nu prea ne-a vazut cu ochi buni. Un raspuns afirmativ din partea fostului mare international, in privinta raminerii la Iasi, si cu o serie de oameni de fotbal, precum Mihail Vlasov, Constantin Benta, Constantin Holerca sau Romeo Olteanu, precum si cu un trio de antrenori ambitiosi, Romila, Ciocirlan si Costas, FCM „Poli” isi poate atinge obiectivul, adica promovarea.

Ilie Dumitrescu va sosi astazi, la Iasi, cu trenul. El va avea un prim contact cu conducerea clubului si cu membrii Consiliului de Administratie. Sa fie de bun augur.

Adauga un comentariu