Sport

La finala Europa League vor fi prezenţi 9.500 de spectatori

Publicat: 04 mai 2021
Trofeul Europa League care este vânat de către ultimele 4 echipe rămase în competiție
La finalele Europa League și Champions League vor fi prezenți 9.500 de spectatori, anunță UEFA

La finala Europa League de pe 26 mai 2021 de la Gdansk, Polonia, UEFA a decis să permită accesul în tribune pentru 9.500 de oamenii. Numărul de spectatori va fi 25% din capacitatea stadionului, iar fără acordul autorităţilor poloneze nu s-ar fi permis accesul.

„Suporterii veniţi din străinătate vor trebui să se conformeze restricţiilor şi exigenţelor de intrare pe teritoriu” în vigoare la data finalei, întrucât „nicio excepţie nu va fi acordată”, a avertizat instanţa europeană.

Pe 31 martie 2021, oficialii UEFA au fost de acord să ridice interdicţia pe stadioane a suporterilor. Fanii echipelor finaliste pot asista la ultimul act al competiţiei, aceştia având permisiunea să-şi susţină favoriţii. Prima finală va fi Europa League 26 mai 2021, iar peste 3 zile va avea loc finala Champions League. Pentru ca fanii să poată intra pe stadion trebuie să prezinte dovada că s-au vaccinat sau rezultatul negativ la testul Covid-19.

Biletele au fost împărţite în mod egal

UEFA a acordat fiecărei echipe câte 2.000 de bilete pentru şi încă 2.000 au fost puse la vânzare pe site-ul oficial până vineri la ora 12:00 GMT, începând de la 40 de euro biletul şi ajungând chiar la 130 de euro. Iar cele 1.500 de bilete rămase vor merge către cei de la comitetul local de organizare , UEFA, federaţii, parteneri comerciali şi difuzori.

„Biletele nu vor fi vândute conform principiului primul venit, primul servit”. În loc de aceasta, o tragere la sorţi va fi organizată odată ce perioadă de candidatură se va încheia”, mai precizează forul continental, care va rambursa tichetele dacă cererea este redusă, transmite Agerpres.

Pe 26 mai, la finală din Polonia s-ar putea fi o finală engleză, Manchester United fiind favorită să accedă în finală după ce a bătut-o în primul meci al semi-finalelor pe AS Roma cu scorul de 6-2. În cea de-a doua semi-finală joacă Villarreal cu Arsenal, meciul acesta fiind câştigat de către spanioli cu scorul de 2-1.

Şi meciurile de la EURO 2020 se vor ţine cu spectatori

Veşti bune pentru fanii sportului, meciurile de la EURO 2020 care se vor desfăşura pe teritoriul ţării noastre, pe stadioane sunt aşteptaţi suporterii. Ministrul Tineretului şi Sportului, Carol-Eduard Novak, a anunţat pe data de 6 aprilie 2021, chiar de Ziua Internaţională a Sportului , revenirea suporterilor pe stadioane. Meciurile care se vor desfăşura în România vor permite un număr maxim de 13.000 de persoane.

”Ministerul Tineretului și Sportului marchează Ziua internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace printr-o veste îndelung așteptată: meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 se vor defășura cu spectatori în tribune. Prin aprobarea Memorandumul prezentat de Ministerul Tineretului și Sportului în cadrul ultimei ședințe de guvern, Guvernul României s-a angajat să adopte legislația necesară, astfel încât meciurile din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal Euro 2020 organizate în 2021 pe teritoriul României să se poată desfășura cu prezența în tribune a unui număr maxim de 13.000 de spectatori, reprezentând 25% din capacitatea tribunelor Arenei Naționale”, a transmis Carol-Eduard Novák, ministrul Sportului.

La fel ca şi la finalele Europa League şi Champions League, toţi suporterii care vor să pătrundă în tribune trebuie să prezinte la intrarea stadionului dovada că s-au vaccinat sau un test anti-Covid-19 negativ.

Adauga un comentariu