Economic Local

La finalul anului trecut, DSVSA Iasi a verificat peste 100 de unitati alimentare si a dat mai multe amenzi si avertismente

Publicat: 08 ian. 2019
1

Pe parcursul lunii decembrie 2018, inspectorii de la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi au efectuat mai multe controale in randul agentilor economici. Au fost verificate 111 unitati alimentare, la care s-au mai adaugat si 136 de controale in trafic.

In consecinta, s-au aplicat doua amenzi contraventionale in valoare de 3.500 lei si opt avertismente.

Citeste si: Gest impresionant al directorului DSVSA Iasi. A donat un obiect de arta Consiliului Judetean

Printre neregulile observate se numara depozitarea necorespunzatoare, nerespectarea conditiilor de igiena, nerespectarea etichetarii alimentelor sau transportul de animale fara documente sanitare veterinare.

"DSVSA Iasi continua supravegherea operatorilor din industria alimentara în perioada urmatoare, prin actiuni de inspectie si control si prin asigurarea serviciului de permanenta, de catre personalul sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor. DSVSA Iasi reaminteste cetatenilor ca este interzisa comercializarea porcilor, a carnii si a produselor din carne provenite din zonele de restrictie, ca urmare a evolutiei pestei porcine africane, iar comercializarea carnii de porc neexpertizata sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor se sanctioneaza cu amenzi de pâna la 40.000 de lei", spun reprezentantii DSVSA Iasi.
 

 

 

Adauga un comentariu