Eveniment-Social

La Iasi a fost inregistrat primul deces cauzat de virusul gripal AH1N1! Pacientul avea mai multe complicatii

Publicat: 24 feb. 2016
1

In dimineata zilei de ieri, 24 februarie, la Spitalul de Boli Infectioase Sf. Parascheva” din Iasi a fost inregistrat primul deces cauzat de virusul gripal AH1N1, cunoscut si drept „gripa porcina”. Barbatul, un iesean in varsta de 56 de ani, a ajuns in urma cu cateva zile la spital, acuzand simptome de infectie respiratorie, si era internat la Terapie Intensiva, urmand a fi confirmat cazul de virus AH1N1. Starea pacientului s-a agravat insa, barbatul fiind diagnosticat cu mai multe boli cronice. Potrivit medicilor specialisti, simptomele pe care ieseanul le avea erau similare cu cele ale imbolnavirilor in masa din anul 2009. In ciuda tuturor eforturilor depuse de catre medicii ieseni, barbatul a facut stop cardiorespirator si a decedat.

Citeste si: Cazurile de gripa porcina din Iasi, tinute sub control la Spitalul de Boli Infectioase

„Au fost inregistrate putine cazuri de gripa AH1N1, au fost tinute sub control. Insa am avut un singur caz mai deosebit, care a decedat azi dimineata (ieri -n.r.). Pacientul a avut toate caracteristicile bolnavilor din 2009, era obez, avea nenumarate boli, era pacient cardiac, diabetic. In general, acesti pacienti sunt mai afectati. Practic, gripa respectiva a decompensat inima, a dat peste cap inima si diabetul. Pacientul a facut o bronho-pneumonie, totul a pornit de la gripa, dar in momentul in care s-a decompensat inima si a facut aceasta complicatie (bronho-pneumonie – n.r.), s-au decompensat si alte organe”, a precizat dr. Daniela Leca, managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi.

Bolnavii care sunt diagnosticati cu diabet, in general, sunt mai predispusi infectiilor fata de ceilalti pacienti. Astfel ca, in acest caz, virusul gripal i-a fost fatal ieseanului. Pana in prezent, conform datelor furnizate de catre Institutul National de Sanatate Publica (INSP) pe site-ul oficial, in data de 18 februarie, in sezonul gripal 2015-2016 au fost identificate, in total, noua cazuri de gripa la Iasi, dintre care sase sunt de gripa AH1N1, judetul fiind astfel printre primele cu un numar mare de astfel de cazuri identificate. Ieri insa, a fost identificat si primul deces din Iasi cauzat de acest virus gripal.

Adauga un comentariu