Local

La Iași, are loc cea de-a șasea ediție a Festivalului cu umbrele! Solidaritate și cultură, în centrul orașului!

Publicat: 23 sept. 2022
patru femei la o masa de conferinta
Festivalul cu umbrele are loc la Iași pentru a șasea ediție

În perioada 24-25 septembrie 2022, se desfășoară, la Iași, Festivalul cu umbrele. În cadrul evenimentelor organizate, publicul larg se poate bucura de momente artistice, târg de creativitate și ateliere de dezvoltare personală

Ultimul weekend al lunii septembrie aduce la Iași încă o ediție a Festivalului cu umbrele. Ieșenii vor putea participa la ateliere de lectură, de creație și de dezvoltare personală. Vor avea loc diverse activități artistice, chiar și un târg al oamenilor creativi. Acest festival este creat de cetățenii ieșeni care doresc să se implice în dezvoltarea armonioasă a comunității ieșene.

Încă o ediție veselă a Festivalului cu umbrele

Se anunță un weekend plin de evenimente vesele pentru ieșenii de toate vârstele. Festivalul umbrelelor se pregătește cu spectacole de teatru, dans, muzică, ateliere de creație și dezvoltare personală.

„Festivalul cu umbrele a ajuns, anul acesta, la a VI-a ediție și se adresează întregii familii, comunității. Avem programe pentru preșcolari, școlari, adolescenți, tineri și adulți, chiar pentru cei de vârsta a treia. Tocmai pentru că acest festival este unul social, creat de comunitate pentru comunitate, în jurul căruia se antrenează toate resursele orașului, coalizăm să le aducem în același loc și să le reinvestim în societate”, a declarat Anca Ciliac, director de proiecte ACIC Iași.

Premisa principală a acestui proiect este aceea că totul este înfăptuit de voluntarii care fac parte din comunitatea ieșeană, ce doresc să întoarcă cele mai bune valori și produse către ceilalți cetățeni.

Din comunitate pentru comunitate

Festivalul cu umbrele își propune să promoveze artiștii și producătorii locali în fața comunității ieșene. Astfel, vor fi diverse activități pentru a include persoane de vârste diferite.

„În cele 2 zile de festival avem 3 direcții. Spectacolul artistic, unde promovăm artiști de toate vârstele, mai puțin cunoscuți. Practic, este o rampă de lansare pentru aceștia. Avem momente de muzică, teatru și dans. Avem, de asemenea, «Happy Dichiseala – Târgul oamenilor creativi» care își propune să promoveze artiștii contemporani, aflați la început de drum, și producătorii locali. A treia direcție, tocmai pentru a da oamenilor informații și resurse spre a fi mai buni, mai creativi și mai armonioși, sunt atelierele de creație și dezvoltare personală”, completează Anca Ciliac.

Sâmbătă, 24 septembrie 2022, vor fi organizate mai multe ateliere diverse. Primul atelier al zilei este de arte plastice și decorative, urmat de atelierul de lectură și istoria umbrelelor în costume și accesorii.

Duminică, 25 septembrie 2022, vor avea loc, de asemenea. ateliere de arte plastice și decorative, urmate de două lansări de carte și o întâlnire cu scriitorul Ciprian Albu. Surprizele nu întârzie să apară, deoarece va fi organizată și o tombolă cu premii pentru participanți. Momentele artistice nu au un program fix, dar cei interesați vor putea să se bucure de dinamica artiștilor contemporani din Iași.

Festivalul cu umbrele se află la cea de-a șasea ediție și poartă devizul de „Solidaritate în umanitate”, îndemnând cetățenii să fie mai buni unii cu ceilalți.
Comentarii
Adauga un comentariu