Eveniment-Social

La Iasi exista cea mai moderna tabara de stat din Romania! Mii de copii isi petrec vacantele la Muncel – FOTO

Publicat: 06 iul. 2016

Mii de copii si tineri din intreaga tara aleg sa-si petreca vacanta de vara intr-una dintre cele mai moderne tabere din Romania. In tabara de la Muncel, gradul de ocupare este de suta la suta pentru vacanta de vara, dar si in lunile septembrie sau octombrie exista diferite tabere pentru tineri.

„Acum putem spune ca tabara Muncel este o locatie de 3 stele. Avem doua vile moderne, fiecare camera dotata cu tv, cablu, baie si internet wireless. De asemenea, in interiorul Vilei Teisor avem un club dotat cu mese de tenis si aparatura audio-video de ultima generatie. Nu ne-am castigat renumele neaparat prin cazare. Foarte importanta este si masa pentru tineri, alimentele folosite si priceperea bucatarilor nostri. Am incercat intodeauna ca alimentele gatite sa fie pe placul lor, am purtat zeci de discutii cu ei, iar la final am avut parte de acelasi si acelasi raspuns «totul este impecabil»”, a declarat Dan Statescu, directorul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Iasi.
 
Anul trecut, tabara de la Muncel a fost racordata la sursa de apa Timisesti, iar in acest an, cu investitii minore, au fost racordate si spatiile de cazare la aceeasi sursa. De apreciat este si faptul ca cele 2 proiecte de tabere nationale, jurnalistica / formare de animatori, au fost castigatoare si in acest an. Tabara de jurnalistica a ocupat locul 1, din 57 de proiecte castigatoare.

„La aceasta editie a taberei de jurnalistica asteptam tineri din Italia, Turcia, Ucraina si Republica Moldova. Este a 23-a editie, este proiectul la care se munceste cel mai mult si, dupa cateva incercari, am reusit sa transformam o tabara nationala in una internationala. Ar fi incorect sa spun ca e doar munca echipei DJST Iasi. Avem un parteneriat solid cu asociatia Eurodemos, asociatie care ne promoveaza activitatea peste granitele tarii si cu care suntem parteneri in multe proiecte europene dedicate tinerilor”, a mai declarat Dan Statescu.

O alta tabara de succes pentru DJTS Iasi este si Tabara Nationala de Formare de animatori pentru copii si tineri cu dizabilitati. Si aceasta a devenit internationala. „Prin intermediul asociatia AGLT, am reusit ca la ultimele 3 editii sa aducem traineri si tineri de la 2 ONG-uri din Belgia, Somepro / Gazoo. Tabara Muncel a depasit orice asteptari. Prin proiectele dedicate tinerilor, prin modul cum au fost tratati, am reusit sa ne impunem pe plan european. E o mandrie sa fim contactati de ONG-uri din Franta si Italia care vor sa trimita tineri in aceasta locatie”, a adaugat Statescu.

Pentru conducerea DJTS Iasi, principalele obiective pentru viitor sunt construirea unei cantine noi si a unui bazin semiolimpic acoperit. „Nu este un vis, este ceva palpabil. Atunci cand iti doresti cu adevarat sa realizezi ceva pentru tineri. Ideea cu bazinul mi-a venit cand am vazut parinti ce isi duc copiii la bazinul acoperit din orasul Roman. Atunci mi-am spus de ce nu?!”, a mai declarat Dan Statescu, seful DJTS Iasi.

Comentarii
Adauga un comentariu