Actualitate

La Iasi incepe a zecea editia a Festivalului International al Muzicii Mecanice

Publicat: 06 sept. 2016
1

Timp de trei zile, Festivalului International al Muzicii Mecanice va oferi iesenilor un program atractiv, care va cuprinde expozitii de automate muzicale si valori de patrimoniu tehnic, spectacole ale flasnetarilor, concerte, dans, animatie, proiectii video si workshopuri pentru specialisti. FIMM va avea loc în perioada 9 – 11 septembrie, în mai multe locatii din Iasi, iar manifestarea îsi propune revitalizarea patrimoniului tehnic, si anume colectia de automate muzicale a Muzeului Stiintei si Tehnicii „Stefan Procopiu”. Este cea de-a zecea editie a Festivalului International al Muzicii Mecanice.

Primele doua zile ale festivalului vor oferi iesenilor un program dens. Astfel, din Germania va participa Adrian Oswalt, reputat muzician, aranjor si interpret la flasneta, care va prezenta compozitii si aranjamente adaptate special pentru muzica de orga. Formatiile Crevecoeur si J-C Sobeau (flasnetari si interpreti la acest instrument) vor veni cu specificul francez al „tourneur la manivelle”. Tot din Franta si-a anuntat participarea formatia Le moulin a parole, compusa din doi artisti talentati, care au inclus în repertoriul lor si melodii românesti interpretate la flasneta.

„Festivalul se va bucura si la aceasta editie jubiliara de o participare prestigioasa, devenita deja traditionala, din tari precum: Germania, Franta, Cehia, Slovenia, Ungaria, Austria si Republica Moldova. Cu acest prilej, vor fi invitati specialisti în prezervarea acestor valori de patrimoniu cu scopul de a facilita mobilitatea culturala, circulatia valorilor europene si a schimburilor interculturale. Un rol important în desfasurarea FIMM vor avea participantii din muzeele din tara, colectionari si specialisti restauratori”, au declarat reprezentantii Primariei Iasi.

Adauga un comentariu