Eveniment-Social

La Iasi incepe cel mai mare festival studentesc din tara: FestudIS

Publicat: 29 apr. 2015
1
In perioada 5 – 17 mai, la Iasi va avea loc cea de-a XV-a editie a festivalului studentesc FestudIS, organizat de Casa de Cultura a Studentilor (CCS) din municipiu, in parteneriat cu organizatiile studentesti. Inca din 2001, festivalul a reprezentat cea mai buna ocazie de a sarbatori studentia si de a uni asociatiile studentesti. FestudIS uneste studentii atat la distractii, cat si la competitii. Acest eveniment se adreseaza tinerilor din Iasi, carora le lanseaza provocarea de a participa la activitatile organizate de ONG-urile si ligile studentesti. Si in acest an, FestudIS propune o gama larga de activitati: 
In acest an festivalul va incepe cu Concertul Tribut Michael Jackson, care va avea loc pe data de 5 mai, ora 19:00, la Casa de Cultura a Studentilor. Urmatorul eveniment, unul traditional pentru FEstudIS, este Parada Organizatiilor Studentesti, ce va avea loc pe data de 6 mai, incepand cu ora 18:00, care se va incheia in fata Casei de Cultura a Studentilor, cu un concert marca Sustine Artistii Ieseni, ce va incepe de la ora 20:00. Tot pe 6 mai, la Casa de Cultura a Studentilor, va avea loc Targul de job-uri „Zilele Carierei”, derulat in intervalul orar 10:00- 14:00.
Urmatorul eveniment din programul FestudIS il reprezinta Serile Filmului Romanesc, eveniment ce va avea loc in perioada 6 – 10 mai. Pe 6 mai, la CCS vor avea loc mai multe spectacole de teatru, ce se vor desfasura pana pe data de 12 mai. Reprezentatiile vor fi gazduite in sala Ludic, in fiecare seara incepand cu ora 20:00. In perioada 7 – 13 mai, ONG-urile studentesti isi vor arata abilitatile sportive in cadrul concursului Universitariada. Aici vor avea loc competitii de fotbal, handbal, tenis de masa, volei, street-ball, table, sah si badminton. Asociatiile studentesti deruleaza si proiecte caritabile, aducand schimbari pozitive in societate. La data de 10 mai va avea loc un maraton pentru strangere de fonduri la Stadionul „Emil Alexandrescu”, incepand cu ora 11:00.
Dragoste in cele patru anotimpuri, va avea loc pe data de 11 mai, la CCS, incepand cu ora 19:00. La data de 12 mai va avea loc concursul de Miss si Mister. Si in acest an, creativitatea si originalitatea concurentilor vor fi puse la incercare. Urmatoarea activitate, pe data de 13 mai, este Gala Laureatilor „Gaudeamus”, iar in cadrul acestui eveniment publicul va urmari cele mai interesante numere din cadrul festivalului-concurs Gaudeamus. De asemenea, pe data de 14 mai, la CCS, incepand cu ora 19:00, va avea loc o seara de dans si muzica. Perioada 15 – 17 mai este dedicata Manifestarilor Educationale. ONG-urile din Iasi vor prezenta propriile proiecte si evenimente. In Parcul Tineretului vor avea loc in fiecare seara spectacole ca: Workshop de dans, Studentii au Talent, Sustine Artistii Ieseni.Adauga un comentariu