Eveniment-Social

La Iasi incepe Festivalul Florilor de Tei

Publicat: 31 mai 2016
1

In perioada 17-19 iunie 2016, Centrul Cultural International din Iasi, in parteneriat cu primaria, Universitatea de Arte George Enescu (UAGE) si Uniunea Artistilor Plastici (UAP), organizeaza prima editie a Festivalului Florilor de Tei. Aceasta ampla si complexa manifestare culturala are ca obiectiv punerea in valoare a orasului Iasi, cu ceea ce are el mai frumos, teii si poezia eminesciana, organizatorii propunandu-si sa creeze un brand care sa defineasca orasul din perspectiva culturii.

Citeste si: Festivalul de muzica „Flori de tei”

Festivalul Florilor de Tei cuprinde manifestari artistice foarte variate, dintre care, cele mai originale si mai spectaculoase vor fi realizarea unor instalatii florale de mari dimensiuni, alcatuite in proportie foarte mare chiar din flori de tei, care sa aduca in atentie creatia eminesciana, personalitatea Poetului National, atat de legat de orasul Iasi si de teii pe care ii iubea atat de mult. Instalatiile florale cu tematica eminesciana vor fi amplasate in piete publice si in spatii cu puternica incarcatura culturala¸ realizandu-se in acest mod si un traseu cultural relevant pentru obiectivele turistice majore ale Iasului.

Citeste si: La Iasi incepe Festivalul Florilor de Tei

„Ne dorim ca Festivalul Florilor de Tei sa devina o traditie anuala pentru orasul nostru, care sa genereze interes turistic deosebit si sa aseze Iasul pe harta turistica internationala. Tocmai de aceea, manifestarile culturale din perioada festivalului au in vedere puternica legatura a Iasului cu opera si personalitatea poetului Mihai Eminescu. Ne propunem sa implicam in realizarea acestor instalatii toate formele artistice: sculptura, pictura, fotografia, artele vizuale in general, actoria, muzica, astfel incat, prin acest eveniment cultural de anvergura, Centrul Cultural International sa aduca artele mai aproape de public si sa sprijine creatiile artistice originale si artistii ieseni”, promit organizatorii.

Adauga un comentariu