Eveniment-Social

La Iași se pregătește, săptămâna aceasta, cel mai mare eveniment pentru studenți

Publicat: 22 sept. 2022
Studenți în fața Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași
În perioada 24-26 septembrie 2022, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează a XI-a ediție a evenimentului ”Bun venit la UAIC”, dedicat informării și orientării studenților din anul I. Pe parcursul celor trei zile, ”bobocii” vor fi întâmpinați, la standurile amenajate în fața Universității, de colegi mai mari, asociații studențești, angajați ai UAIC și reprezentanți ai instituțiilor de cultură și companiilor din Iași

Cel mai mare eveniment pentru studenți este în pregătire. În perioada 24-26 septembrie 2022, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează a XI-a ediție a evenimentului „Bun venit la UAIC” ce este dedicat informării și orientării studenților din anul I. Pe parcursul celor trei zile, „bobocii” vor fi întâmpinați la standurile amenajate în fața universității de colegi mai mari, asociații studențești, angajați ai UAIC și reprezentanți ai instituțiilor de cultură și ai companiilor din Iași

În perioada 24-26 septembrie 2022, se organizează a XI-a ediție a evenimentului „Bun venit la UAIC” ce este dedicat informării și orientării studenților din anul I. Pe parcursul celor trei zile, „bobocii” vor fi întâmpinați la standurile amenajate în fața universității de colegi mai mari, asociații studențești, angajați ai UAIC și reprezentanți ai instituțiilor de cultură și ai companiilor din Iași.

La standul „Informații despre Studenție”, din zona centrală de informare, personalul și voluntarii universității vor oferi detalii despre burse, cazare, biblioteci etc. Studenții vor primi pachetul de bun venit care conține informațiile esențiale de orientare în studenție, precum ghidul studentului, harta campusului, materiale despre serviciile universității, despre oportunitățile de angajare etc. Pe parcursul evenimentului vor fi organizate vizite ghidate la Muzeul Universității și la Centrul de Învățare al UAIC, tururi ale orașului, workshop-uri susținute de specialiști din cadrul Serviciului pentru Studenți, Orientare în Carieră și Inserție Profesională și Alumni din cadrul UAIC, dar și activități sportive cu premii și alte surprize.

La Iași se pregătește, săptămâna aceasta, cel mai mare eveniment pentru studenți

Una dintre activitățile esențiale ale evenimentului va avea loc duminică, 25 septembrie 2022, ora 17:00, atunci când „bobocii” sunt așteptați să își cunoască mentorii și colegii din ani mai mari de la care vor afla tot ce au nevoie pentru începutul vieții de student. La eveniment vor participa și asociațiile studențești care vor oferi informații utile despre importanța implicării în activitatea unei organizații studențești, vor organiza întâlniri cu membrii asociațiilor și diverse activități interactive. Festivitatea de deschidere a anului universitar 2022-2023 va avea loc luni, 26 septembrie, la ora 11:00, în Aula Magna „Mihai Eminescu”.

Programul evenimentului din primele două zile de la „Bun venit la UAIC”

Programul evenimentului pe zile este următorul: sâmbătă, 24 septembrie 2022, 10:00-16:00, vizite ghidate la Muzeul Universității, din oră în oră, cu punct de întâlnire la Cortul Muzeului din Zona de Informare (vizavi de Corpul A al UAIC). Ultimul grup, la ora 14:00,  va avea parte de activități sportive cu surprize și premii în parcul „La Balenă” (Campus „Titu Maiorescu”). În parteneriat cu Iulius Mall, 11:00-11:30, va fi organizată o vizită ghidată la Centrul de Învățare al Universității, cu punct de întâlnire la cortul de Informații despre Studenție. În intervalul 11:00-12:00 va avea loc turul orașului, cu punct de întâlnire la treptele Corpului A. Duminică, 25 septembrie, 10:00-17:00, vor fi vizitele ghidate la Muzeul Universității, din oră în oră, cu același punct de întâlnire ca sâmbătă. Ultimul grup, la ora 14:00, va lua parte la activități sportive cu surprize și premii tot în parcul „La Balenă”. De la 11:00 la 12:00 se va organiza turul orașului, plecând din același loc. De la 14:00 se va ține workshop-ul „Start în studenție”, susținut de Serviciul pentru Studenți, Orientare în Carieră și Inserție Profesională și Alumni, cu punct de întâlnire la Cortul Servicii Studențești din Zona de Informare (vizavi de Corpul A). Între 14:00 14:30, vizită ghidată la Centrul de Învățare al Universității, cu punct de întâlnire la cortul Informații despre Studenție.

De la 14:00 – Workshop „Learn Today, Lead Tomorrow”, susținut de HCL Technologies România, Sala Ferdinand (Rectorat, Corp A). Așadar, la Iași se pregătește, săptămâna aceasta, cel mai mare eveniment pentru studenți.
Comentarii
  • Faceți o grămadă de tam_tam cu deschiderea și la prima factura de curent ii bagatoin online pe motiv că ” se reduce poluarea” cu școală online. Și copiii ăștia și au căutat chirii și cazari din vara ,vsevfac cheltuieli f mari cu instalarea lor în Iași. Pe urmă rectorel da un ordin gen toată lumea în online. Și așa au stabilit că obligatoriu 3 săptămâni vor fi în online. Ca e mai „eftin”

Adauga un comentariu