Local

La Iasi, tantarii vor muri la toamna de batranete

Publicat: 26 iun. 2012

@ Primaria pare sa devina cel mai mare aliat al sacaitoarelor insecte purtatoare de boli @ Licitatia programata pentru inceputul lunii august a fost contestata inca de la prezentarea caietului de sarcini @ „Umbla cu dedicatii, au cerinte dubioase”, spune un administrator de firma

Publicat la jumatatea lunii iunie, anuntul privind prestarea activitatii de dezinsectie, larvicidare si lucrari fitosanitare pe raza municipiului Iasi, a dat sperante iesenilor ca vor fi scapati de roiurile de tantari. Finalizarea procedurilor si demararea propriu-zisa a operatiunilor de starpire a tantarilor, care au anul acesta un buget de circa 730.000 de lei, ar fi trebuit sa aiba loc pe data de 3 august, imediat dupa deschiderea ofertelor. Primaria s-a trezit insa cu un set de contestatii inca inainte de depunerea unor oferte. Daca de obicei  contestatiile care blocau licitatiile aveau loc dupa desemnarea unui castigator, de aceasta data, participantii la licitatie au contestat insasi caietul de sarcini. Potrivit administratorului uneia din firmele care s-a inscris la licitatie, caietul de sarcini a fost contestat de mai multi ofertanti, perceptia generala fiind aceea a unei licitatii cu dedicatie, in care nu poate indeplini criteriile cerute decat un castigator. In ultimii ani la Iasi, operatiunea de dezinsectie a fost prestata de SC Wasvald SRL. „Ne-au cerut mai multe masini decat este nevoie pentru autorizarea unei firme care se ocupa de dezinsectie la un oras de 300.000 de oameni, ne-au cerut niste autorizari de care nu este nevoie. Cereti de la ei contestatiile. Par ca umbla cu dedicatie, au cerinte dubioase”, a precizat administratorul SC Luc Guard SRL. Potrivit declaratiilor sefului de la Achizitii de la SC Servicii Publice SA, Valentin Cutitaru, contestatii au mai depus SC Deci LVK SRL din Bucuresti si Euro Total SRL din Galati. „Azi (n.r. ieri) am primit a treia contestatie. Vor fi analizate de Comisia Nationala de Solutionare a Contestatiilor in termen de 20 de zile. Daca rapunsul ne vine pana la inceputul lui august si ne este favorabil, licitatia continua. Cerintele noastre nu sunt dedicate, drept dovada fiind una din contestatii, comuna pentru doi ofertanti, care reclamau ca ii fortam sa achizitioneze un anumit produs de pe piata, ambii indicand insa alt produs”, a precizat valentin Cutitaru.loading...

Comentarii
  • Cei ce locuiesc pe sesul Bahluiului de mai bine de o luna.Acest dement de primar face contract pentru starpirea tantarilor in august.Pana atunci ce facem?In august serile incep sa devina mai reci si tantarii incep sa fie mai putini.Daca apar contestatii se mai prelungeste si o sa dea cu solutie DEGEABA pentru ca nu vor mai fi tantari dar banii ne vor fi luati.Tot ce a facut acest primar a fost aiurea si acum suferim si inca patru ani o sa fim umiliti si batjocoriti de acest nemernic O sa urmaresc (si nu numai eu ci toti cei interesati)reactiile pensionarilor care si-au vandut sufletul diavolului pt 2** lei,abonamente la transport si ceva de crampot si o sa le inchid gura.

  • Ce faceau ei, oricum nu distrugea tantarii ci doar ii alunga de la nivelul solului la nivele superioare. Eu locuiesc la et.* si acum nu am tantari Ma descurc perfect cu un aparat de pus in priza si nu am nicio problema cu tantarii. Dar in fiecare an, dupa ce incepea campania de dezinsectie, mi se umplea casa cu tantari, nu mai facea fata niciun aparat.Asa ca pt.mine e ok.

  • @aa,depinde de firma cu care face contract cat de eficenti sunt.Exact k si cu aparatul tau,dak ai pune pastile cumparate din bazar numai i ar ameti. TOT CE CONTEAZA E K EL ABIA DIN AUGUST INCEPE SA CAUTE FIRME.FACE ECONOMIE DOUA LUNI,IUNIE SI IULIE SA MAI RECUPEREZE BANII DIN CAMPANIE CHELTUITI PE PROSTI. EL IUBESTE IASUL IN FUND!

Adauga un comentariu