Magazin

La limita dintre viata si moarte: cand doctorii au vrut sa o deconecteze, a miscat un deget

Publicat: 01 oct. 2016
1
In urma cu doua luni, o studenta din Marea Britanie se afla in masina cu iubitul ei, cand au suferit un accident foarte grav de masina. Imediat a intrat in coma, iar doctorii i-au spus familiei ca e mai bine sa faca pregatiri de inmormantare, intrucat creierul tinerei nu mai raspundea la stimuli si nu exista absolut nici o sansa de recuperare.
Impactul in urma coliziunii de pe autostrada a fost intr-atat de puternic, incat a iesit cu capul prin parbriz, urechea stanga i-a fost smulsa, iar patru vertebre din coloana cervicala i s-au rupt. In ciuda operatiilor efectuate, dupa 19 zile, doctorii i-au avertizat pe parinti de ce e mai rau si le-au propus sa o deconecteze pe fata de la aparate, intrucat creierul ei era efectiv mort.
„Vestea accidentului a cazut ca un trasnet. Fata mea nu avea nici macar o sansa de 1%. Dupa 19 zile ne-am adunat in salonul ei si am inceput sa ne rugam. Cand doctorul a apasat pe buton pentru a o deconecta, am tipat cat am putut de tare.” Atunci Sam si-a miscat un deget. Doctorii au hotarat sa o tina intr-o coma controlata”, a spus mama. Dupa cateva zile i s-a facut o traheotomie, iar masina care o ventila a fost oprita, pentru ca tanara sa poata respira singura.
Uimitor este faptul ca in numai 8 saptamani s-a recuperat atat de bine, incat s-a putut intoarce acasa. Cat despre creier, ei bine, partea care corespunde cu functia locomotorie s-a dezvoltat inapoi. De altfel, s-a regenerat si cea care ii permitea sa vorbeasca.
Acum, Sam face fizioterapie si e tratata pentru sindrom post-traumatic. 

 

Adauga un comentariu