Eveniment-Social

La Pascani s-au aprins luminile de sarbatori – FOTO

Publicat: 11 dec. 2011

@ De cativa ani, locuitorii municipiului Pascani se pot bucura de evenimente sarbatorite cu fast de autoritatile locale, asa cum se intampla si in celelalte zone din tara @ Pana nu demult, obiceiurile si datinile de iarna erau ignorate de autoritatile locale si, de cele mai multe ori, cetatenii nu se puteau bucura de ele asa cum se cuvine

Autoritatile locale au impodobit si in acest an municipiul Pascani pentru sarbatorile de iarna. Mii de instalatii cu becuri multicolore, specifice acestei perioade, lumineaza orasul pe timp de noapte. Instalatiile au fost montate inclusiv pe strada Ceferistilor, din apropierea garii, iar in parcul de langa fosta autogara a fost pus un brad. Cele mai luminate zone din Pascani raman centrul si esplanada. Conducerea primariei a cumparat si pentru acestea cate un brad inalt. „De patru ani sarbatorile de iarna s-au transferat, practic, in strada. Si in acest an, dupa cum se vede, s-a ornat orasul cu instalatii multicolore, s-a extins suprafata de ornare si am reusit sa facem, atat cat am putut, zona Ceferistilor, pana in apropierea de strada Garii. Anual cumparam ceva pentru a impodobi orasul cat mai mult si mai frumos”, a precizat primarul Grigore Craciunescu.   

Festivalul de datini si obiceiuri

Daca ani la rand, 1 Decembrie si zilele de Craciun sau noaptea de Revelion nu erau marcate la nivel local, actuala conducere a primariei a reusit sa organizeze manifestari specifice sarbatorilor de iarna. Pascaniul se pregateste sa organizeze un festival de datini si obiceiuri, ajuns la a IV-a editie. Sunt invitati sa ia parte tineri din toate cele 19 comune arondate municipiului. Pe esplanada din zona Vale se va organiza o parada a costumelor specifice fiecarei zone, iar o comisie speciala formata din primar, viceprimar si directori din primarie va vota cea mai frumoasa trupa. „Si in acest an, asa cum ne-am obisnuit, vom avea invitati din toate comunele arondate municipiului nostru. Tinerii ne vor incanta cu costumele traditionale zonei din care provin si cu obiceiurile lor. Festivalul de Datini si Obiceiuri va fi organizat tot in zona Vale, pe esplanada. Participantilor li se vor deconta, sa spunem, cheltuielile de transport, iar castigatorii locurilor I, II, si III vor primi cate un premiu. De la un an la altul incercam, mai ales dupa ce acumulam experienta de la festivalurile precedente, sa sarbatorim aceste evenimente cat mai frumos posibil si sa ne bucuram de sarbatori asa cum si celelalte orase din tara o fac si cum este normal sa se intample”, a adaugat edilul-sef al Primariei Pascani.

Si in acest an formatiile prezente vor participa la o parada, pe traseul primarie – strada Stefan Cel Mare – Moldovei si retur, scarile mici – esplanada, unde va fi amplasata scena.

Primarul va petrece Revelionul in strada

Pascanenii vor putea ciocni in acest an o cupa de sampanie pe esplanada. La fel ca in 2010, primarul Grigore Craciunescu impreuna cu sotia si colaboratorii sai se va afla printre cetateni. La cumpana dintre ani, el va transmite un mesaj cetatenilor. Deocamdata nu a fost stabilita suma necesara pentru cheltuielile priejuite de aceste manifestari. Edilul-sef a precizat ca aceasta nu va fi mai mare ca anul trecut si ca se va incerca sa se foloseasca cat mai putini bani de la bugetul local.

Dupa cum prea bine se stie, si fostul primar, Neculai Ratoi, in ultimul mandat, sarbatorea Revelionul alaturi de cetateni, insa acesta obisnuia sa deschida sampania si sa dea semnalul pentru artificii in jur de ora 02.00, nu la trecerea dintre ani. Un exemplu concret in acest sens este Revelionul din 2007.loading...

Comentarii
  • cel mai inputit oras de pe pamant, nu are simt, rusine acea persoana care se numeste primar, un suhat plin de gropi fara trotuare , fara semne de circulatie, fara treceri de pietoni, plin de chioscuri pe marginea ,, ddrumului,, nu strazi. Pt acest hapsan aceste drumuri pline de gropi fara capace de canalizare, cu guri de canalizare mai jos cu 2* cm fata de nivelul drumului, se numasc strazi?

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit