Local

La Scoala Altfel elevii ieseni invata sa protejeze patrimoniul cultural national – FOTO

Publicat: 25 apr. 2016
Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Iasi si Fundatia Collegium XXI au organizat si desfasurat, in parteneriat, proiectul educational „Cunoaste si protejeaza patrimoniul cultural national”. Proiectul se deruleaza la nivel national, sub coordonarea Directiei de Investigatii Criminale, si vizeaza desfasurarea de activitati cu rol educativ in mai multe de unitati de invatamant, in cadrul programului „Scoala Altfel – Sa stii mai multe, sa fii mai bun”.
La data de 21 aprilie 2016, peste o suta de elevi din cadrul Colegiului National „Stefan cel Mare” si de la Scolile Gimnaziale „Petru Rares” si „Pircovaci” au participat la o activitate de informare, ocazie cu care politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale le-au prezentat aspecte referitoare la patrimoniul cultural national, categorii de bunuri cu valoare istorica, documentara, arheologica si artistica si atributiile institutiilor statului pe linia protejarii patrimoniului imobil si mobil.
De asemenea, au fost prezentate si unele activitati desfasurate de politisti in instrumentarea unor cazuri privind recuperarea de bunuri din patrimoniul cultural. Mesajul politistilor a fost acela ca fiecare membru al societatii civile are datoria morala de a se implica personal in protejarea bunurilor care apartin patrimoniului cultural. Elevii prezenti la acest proiect educational au primit materiale promotionale si diplome de participare, oferite de Fundatia Collegium XXI, in baza Protocolului de colaborare incheiat cu IGPR.
Adauga un comentariu