Actualitate

La sfarsitul lui ianuarie se declanseaza greva fiscala

Publicat: 20 ian. 1999

•Ministrul Remes nici nu asculta argumentele patronilor
•in actualele conditii, fiscalitatea va „xomora” intr-un an toate intreprinderile mici si mijlocii

In seria negocierilor dintre micii intreprinzatori, Ministerul Industriilor si cel de Finante, ieri a avut loc la Bucuresti, o noua intalnire intre acestia.”Pe ordinea de zi a intalnirii au fost inscrise si revendicarile reprezentantilor intreprinderilor mici si mijlocii, formulate si prezentate Guvernului de anul trecut, dintre care numai trei au fost solutionate pana acum”, a precizat Maria Grapini, patronul firmei Pasmatex Timisoara si vicepresedinte al Federatiei Patronilor din Industria Usoara.

Conform declaratiei acesteia, nu exista semnale ca restul cererilor intreprinzatorilor vor fi rezolvate. „Daca Ministerul Industriilor este in asentimentul nostru si incearca sa ne ajute, cele mai mari greutati le intampinam la Ministerul Finantelor, care nu pare deloc dispus sa gaseasca solutii. Ministrul Remes stie un singur lucru, si anume ca are un buget de facut, iar din aceasta cauza ramane inflexibil; nici macar nu asculta argumentele prin care ne sustinem revendicarile. Efectul va fi, totusi, contrar celui scontat de guvernanti; daca acum nu suntem luati in seama, dezvoltarea sectorului intreprinderilor mici si mijlocii va fi blocata si, prin urmare, anul viitor nu va mai exista baza de impozitare”, a declarat Maria Grapini.

Greva fiscala, consecinta a nesolutionarii cererilor micilor intreprinzatori, a fost anuntata inca din decembrie anul trecut si amanata pentru sfarsitul lui ianuarie ’99. intreprinzatorii spera insa ca vor putea evita aceasta forma extrema de protest, in urma negocierilor ce vor mai avea loc pana la finele acestei luni, cand, la Sinaia, se va desfasura Adunarea Generala a membrilor Federatiei Patronilor din Industria Usoara. „Noi nu facem ca minerii. incercam inca sa ne rezolvam problemele pe cale amiabila, iar daca nu se ajunge la nici un rezultat, pe 30 ianuarie vom hotara o alta cale de actiune, probabil intrarea in greva”, a mai declarat Maria Grapini.loading...

Adauga un comentariu