National

La UAIC se organizează ceremoniile de absolvire în aer liber pentru Promoția 2020

Publicat: 23 iun. 2020

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași oferă o soluție pentru desfășurarea în condiții de siguranță a ceremoniilor de absolvire pentru Promoția 2020, prin intermediul Biroului Alumni și inserție pe piața muncii din cadrul Serviciului pentru studenți, orientare în carieră, inserție profesională și alumni.

Conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a decis, în ședința din 04.06.2020, posibilitatea organizării ceremoniilor de absolvire, pentru Promoția 2020, în amfiteatrul în aer liber din Grădina Botanică „Anastasie Fătu” din Iași, cu respectarea măsurilor de distanțare socială. Evenimentele se vor desfășura în perioada 22-26 iunie și în luna iulie 2020.

Biroul Alumni și inserție pe piața muncii organizează această activitate menținând o comunicare constantă cu reprezentanții specializărilor și facultăților care au ales să colaboreze pentru organizarea ceremoniilor de absolvire. Pentru a se asigura că evenimentele se vor desfășura în condiții de siguranță pentru toate persoanele care vor fi prezente la ceremonii, în procesul de organizare au fost implicate mai multe structuri din cadrul UAIC și Alumni

Formatul ceremoniilor va fi unul restrâns, care va permite doar participarea studenților, alături de profesorii lor. Nu este permis accesul invitaților (părinți, prieteni, alte persoane) în perimetrul dedicat evenimentului.

Pentru buna desfășurare a evenimentelor, vor fi aplicate următoarele reguli:

  1.   Se va face o delimitare clară a spațiului în care se va desfășura evenimentul.
  2.   Accesul la locație se face pe timpi (cu până la o oră înainte), pentru a se evita aglomerația.
  3.   Se va suplimenta paza în Grădina Botanică, pentru a se asigura că accesul în perimetrul amfiteatrului în aer liber este controlat și pentru a-i putea redirecționa pe ceilalți vizitatori care ajung în zonă.
  4.   Intrarea în amfiteatrul Grădinii Botanice se va face folosind marcaje care să indice distanța fizică regulamentară de 1,5 m între persoane.
  5.   De asemenea, ieșirea din amfiteatrul Grădinii Botanice se va face în mod organizat, folosind marcaje care să indice distanța fizică regulamentară de 1,5 m între persoane. După eveniment, studenții vor fi ghidați de către agenții de pază și de voluntarii instruiți în avans, care se vor asigura că aceștia vor părăsi Grădina Botanică, respectând fluxul de ieșire.
  6.   Se vor plasa dispensere cu soluții dezinfectante la intrarea în spațiul delimitat al evenimentului. Persoanele își vor dezinfecta mâinile cu un dezinfectant avizat, pe bază de alcool.
  7.   La intrare se va măsura temperatura fiecărui participant, de către medicii de la Cabinetul Medical Studențesc din Campusul UAIC, prin folosirea unui termometru non-contact. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura sau au temperatura mai mare de 37,3 grade nu vor avea acces în locație.
  8.   Se va efectua un triaj observațional și nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).
  9.   Toți participanții vor purta mască (medicală/ nonmedicală) pe toată durata evenimentului, care va acoperi atât gura, cât și nasul.
  10.   Pentru a evita utilizarea robelor închiriate, studenții care vor participa la ceremonii vor primi câte un tricou personalizat, care le va rămâne lor.

Pentru Promoția 2020, facultățile/ specializările care au contactat Biroul Alumni și inserție pe piața muncii, pentru organizarea Ceremoniilor de absolvire, sunt:

Facultatea Specializarea Data și interval orar
Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor Business Administration

Statistică și previziune economică

Luni, 22 iunie, interval 10:00-11:30

 

Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor Administrație Publică Luni, 22 iunie, interval 13:00-14:30

 

Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației Pedagogia învățământului primar și preșcolar Joi, 25 iunie,

interval 10:00-11:30

 

Facultatea de Istorie Joi, 25 iunie,

interval 13:00-14:30

 

Facultatea de Geografie și Geologie Toate specializările din cadrul Departamentului de Geografie Vineri, 26 iunie, intervalul 11:30-14:00
Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor Management Joi, 25 iunie,

interval 16:00-17:30

 

Facultatea de Matematică Matematică și Matematică-Informatică Vineri, 3 iulie,

interval 10:00-11:30

Facultatea de Drept Data urmează să fie stabilită

 





Adauga un comentariu