Titlurile zilei

La un pas de tragedie în Copou! O tânără a fost găsită într-un apartament de lux cu venele tăiate: ”Polițiștii i-au aplicat un garou pentru oprirea sângerării până la sosirea echipajului medical”

Publicat: 08 ian. 2022
O tânără a încercat să-și pună capăt zilelor în Copou
Femeia a fost găsită de către polițiști în stare de semiconștiență

O tânără a trecut milimetric pe lângă moarte după ce și-a tăiat venele. Aflată într-un apartament de lux dintr-un cartier rezidențial din zona Copou, la scurt timp după ce și-a provocat tăietura, a început să se simtă rău. Polițiștii Secției 2 s-au deplasat de îndată la fața locului și au observat tânăra căzută pe sol, aflată în stare de semiconștiență

Clipe dramatice în Copou. O tânără în vârstă de 21 de ani, cetățean francez, a încercat să-și pună capăt zilelor. Miercuri dimineața, femeia avea să ceară ajutor după ce și-a provocat o tăietură. A pierdut mult sânge și a pus mâna pe telefon. Astfel, a fost efectuat un apel la numărul unic de urgențe 112, iar un echipaj de poliție a ajuns imediat la fața locului. Doi agenți au ajuns la scurt timp după apel la locul indicat și i-au acordat tinerei primul ajutor.

”La data de 05 ianuarie a.c., în jurul orei 05:00, polițiștii Secției 2 Poliție Iași au fost sesizați despre faptul că o tânără are o plagă tăiată la mâna stângă ce sângerează. Polițiștii s-au deplasat de îndată la fața locului și au observat tânăra căzută pe sol, aflată în stare de semiconștiență. Polițiștii i-au aplicat un garou pentru oprirea sângerării și i-au acordat primul ajutor, până la sosirea echipajului medical, care a transportat-o la spital. Deși misiunea a fost una atipică, polițiștii Secției 2 Poliție au intervenit cu promptitudine pentru înlăturarea unor posibile consecințe negative”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Tentativele de suicid sunt, din nefericire, întâlnite destul de des

Chiar dacă sinuciderea e considerată unul dintre păcatele capitale din punct de vedere teologic, există multe cazuri la Iași. Se înregistrează o incidență crescută a suicidului, a problemelor datorate consumului de alcool și a anxioliticelor și antidepresivelor, precum și a violenței domestice. Femeile sunt de două ori mai predispuse la depresie decât bărbații, iar una din șapte persoane are un risc crescut pentru această afecțiune.

Principalele motive ale depresiei sunt așteptările nerealiste de la viață și familie, autoanaliza excesivă asupra vieții personale și presiunea socială de a fi împreună cu rudele și prietenii. Câteva măsuri la îndemâna oricui pot salva viața unui om ajuns în pragul disperării.

Medicii ieșeni trag un semnal de alarmă

În ultima perioadă, tentativele de suicid s-au înmulțit la Iași.

”Tentativele de sinucidere din această perioadă sunt caracterizate prin gravitate extremă și utilizarea toxicelor folosite în gospodărie, adesea insecticid sau substanțe de curățat corozive și caustice sau plăgi autoprovocate și au loc pe fondul condițiilor socioeconomice precare și a conflictelor casnice. Recomandăm o atenție sporită din partea familiei pentru cei care trec printr-o perioadă dificilă și apelarea de urgență la psiholog sau psihiatru pentru a preveni actele extreme. În cazurile de intoxicație, primele măsuri de eliminare a toxicelor constau în provocarea vărsăturii și prezentarea de urgență la spital, dar avertizăm asupra riscurilor provocării emezei atunci când nu știm tipul de toxic pentru că leziunile se pot agrava. De exemplu, în cazul substanțelor corozive și a administrării de ”antidoturi” precum laptele sau albușul de ou, fără indicație medicală, acestea pot crește absorbția toxicelor ducând la forme severe de intoxicații”, au precizat medicii specialiști din Iași.
Comentarii
  • Adascalitei jr are probleme psihice. A fost abuzat de mamica lui mariana când ea a ramas fara plua. Nici un agent din igs nu mai vroia sa o foota pe Mariana. Si atunci, într-un gest de disperare la violat pe jr. Ca sa repare abuzul, mamica lui i-a dat toata afacerea lui. Il cunosc foarte bine. Are coșmaruri noaptea. In vremea aceea mariana era si foarte grasa si într-una din partidele de sex sălbatic era să-l sufoce pe jr. Politia stie toate aceste lucruri. Legea nu ii poate face nimic. Este sub tratament psihiatric. Sufera si de o semipotenta iar pentru orice act sexual, chiar si singurel tre sa ia Viagra. Aceasta combinație este distrugătoare. Mariana, daca citești mesajul acesta, sună-mă. Stii tu cine sunt. 24cm.te pup.

  • Tinara cu cetatenie franceza era sudenta la medicina cumva si avea nume de genul alhamdulillah bulat mhamad batir salam ? hmm o fi aflat ca tocmai a fost promisa de femeie lu varusu

  • Politistii de la sectia 2 au stiut sa aplice primul ajutor? Hm 🤔??? Probabil a fost si Corina Lungu cu ei, ea le are cu suflatul. Ori le-a suflat in gura sa le dea aer, iri in poola sa-i trezeasca

  • Limbista rau e javra asta de Lungu de la Sc 2 Pol. Isi baga limba peste tot…in nas, in urechi, in gura, in cwr, doar, doar sa obtina un beneficiu. A invatat vreo 3 luni sa dea examen si nu a promovat. E proasta rau…

  • Băi limbric din clădire, care zici că activai, dacă ai sânge în instalație, zi-i fetei în față ce ai de spus! Nu ți-a dat ‘zdă și-ți este ciudă.
    În rest, bravo fetei pentru intervenție!!!

  • Pacat de Corina ca este o fufa prefacuta si nu este devotata muncii. Analizeaza cazurile cu cwrul brazilian… has mo car!!! Jass

Adauga un comentariu