Stiri medicale

La un pas sa iti piarda vederea din cauza lentilelor de contact

Publicat: 27 mai 2015
7

O tanara din Marea Britanie s-a ales cu o infectie din cauza lentilelor de contact, deosebit de periculoasa, care ar fi putut sa o coste vederea. Jessica Greanet a crezut ca are o infectie minora la un ochi dupa ce a inceput sa aiba mancarimi. In realitate, avea un parazit in ochi. Acanthamoeba Keratitis afecteaza unul din 50.000 de utilizatori de lentile de contact, in fiecare an, in Marea Britanie, informeaza BBC.

Cum alegem corect lentilele de contact

„Simteam ca am ceva in ochi si mi se inchidea constant. Medicii mi-au spus ca am ulcer, apoi dupa o saptamana, la control, au decis ca este Acanthamoeba si am fost dusa imediat la spital”, a relatat Jessica.

Ce a fost mai rau a urmat apoi, intrucat tratamentul ei presupunea picaturi in ochi la fiecare jumatate de ora, in timpul zilei si noptii, timp de 4 zile.

„Insemna sa stau treaza continuu, nu mai aveam energie si nici pofta de mancare. Sistemul meu imunitar era la pamant”, a marturisit tanara, care s-a vindecat in totalitate.

Acanthamoeba Keratitis este o infectie a corneei si este cauzata de un parazit unicelular si poate duce la deteriorarea vederii sau chiar orbire. Parazitul este de altfel inofensiv pentru om. Intram in contact cu el când ne spalam, inotam sau bem apa. Dar poate afecta persoanele cu leziuni de cornee, precum si pe cei care poarta lentile de contact.

Adauga un comentariu