Local

La Universitatea „Al. I. Cuza” nu va mai exista invatamint la fara frecventa

Publicat: 24 feb. 1999

•Olimpicii vor intra fara admitere, iar a doua facultate se va face cu bani grei

Incepind cu anul academic 1999-2000, la Universitatea „Al. I. Cuza” nu va mai exista invatamint la fara frecventa, acesta fiind inlocuit cu invatamintul la distanta. Hotarirea a fost luata ieri de catre Biroul Senat universitar.

Pentru anul viitor, Ministerul Educatiei Nationale a aprobat 2840 de locuri subventionate de stat si 645 de locuri cu taxa pentru invatamintul la distanta. „De anul viitor invatamintul la distanta va lua locul invatamintului la fara frecventa. Motivul pentru care s-a luat acesta hotarire este faptul ca la fara frecventa cursurile devenisera foarte rigide si nu aveau rezultatele scontate. Invatamintul la distanta ofera posibilitatea de reconversie profesionala pentru cei napastuiti de soarta dar si pentru cei in virsta, care doresc sa-si largeasca orizontul”, a declarat prof. univ. dr. Ion Toderascu, prorector cu activitatea didactica la Universitatea „Al. I. Cuza”.

Studentul „la distanta” va primi la inceputul anului un pachet cu brosuri privind bibliografia necesara. Pachetul va fi dat dupa ce studentul va achita o taxa. Tot ieri Biroul Senat a aprobat inscrirea fara examen de admitere, la orice facultate din cadrul Universitatii „Al. I. Cuza”, a elevilor care au obtinut la olimpiadele nationale premiul I, II sau III. „Este o recunoastere a meritelor olimpicilor, in acest mod recompensindu-se excelenta”, a mai adaugat prof. univ. dr. Ion Toderascu. Diferit fata de anii anteriori, olimpicii vor intra la facultate peste numarul de locuri scoase la concurs. Biroul Senat a stabilit in sedinta de ieri ca licentiatii care doresc sa urmeze a doua facultate sa achite anual o taxa de scolarizare. „S-a hotarit acest lucru tinind cont de faptul ca statul plateste doar o singura data ca un student sa invete gratuit. Taxele vor fi stabilite la nivelul costurilor”, a precizat prorectorul Toderascu.loading...

Adauga un comentariu