Magazin

La vie est belle, un clasic al perfumeriei

Publicat: 28 iul. 2021

În fiecare an apar sute, chiar mii sau zeci de mii de parfumuri pe piață, în fiecare an vezi sticle noi pe rafturile magazinelor de parfumuri, unele dispar în câteva luni, iar altele precum La Vie est Belle, rămân pentru totdeauna.

Și este dificil să creezi un parfum care să facă parte din viața multor femei, care cu câteva picături vorbește atât de multe despre ele, despre feminitatea lor, despre sentimentele lor, despre modul lor de a vorbi lumii, doar cu câteva picături.

La Vie est Belle este unul dintre acele parfumuri capabile să ne facă să ne simțim mai bine, capabile să vorbească pentru noi atunci când nu vrem să vorbim, capabile să ne facă să ne simțim mai bune, capabile să ne facă să ne simțim mai frumoase. Este senzual, delicat, feminin, special, diferit, pudrat, delicios, este parfumul care a devenit „parfumul” multor femei în doar câțiva ani.

Se poate datora irisului, care este cea mai importantă notă a parfumului și se remarcă de la început, se poate datora iasomiei Sambac sau poate florii de portocal tunisian, sau poate paciuli în fracțiunea sa cea mai pură are, de asemenea, ceva de spus. O fațetă dulce, câteva note de vanilie, boabe de tonka, praline, coacăze și pere, poate aceasta este cheia succesului parfumului. Sau poate faptul că 50% din ingredientele sale sunt naturale sau, cu siguranță, succesul este amestecul de toate.

Chestia este că Lancôme a creat cu La Vie est Belle un clasic al parfumeriei, o esență pe care femeile o recomandă, iar altele îl păstrează drept secret prețios.

La Vie est Belle este un parfum neconvențional, creat pentru a nu lăsa pe nimeni indiferent. Parfumul, inspirat de Lancôme dintr-unul dintre cele mai renumite deserturi ale legendarei patiserii pariziene Lenotre, amestecă aroma tuberozei cu floarea de portocal, iasomia și alunul. În plus, subtilitatea parfumului de fundal al irisului, boabelor de tonka și paciuli îl fac un parfum unic. Sticla care înconjoară parfumul La Vie est Belle este reflexul unui zâmbet și al fericirii. Formele sale rotunjite evocă senzualitatea și modernitatea. La Vie est Belle este, pe scurt, un parfum foarte personal pentru femeile care doresc să se simtă puternice, unice și contemporane.

O altă propunere care ne captivează de la Lancôme este La Vie est Belle Inténsement. Păstrând esența parfumului original, au fost adăugate noi note pentru a oferi o intensitate mai mare, ceea ce face ca acest parfum să dureze mult timp. În inimă găsim irisul, floarea emblematică a La Vie est Belle, care se amestecă cu notele senzuale de vanilie, conferindu-i o intensitate unică. La Vie est Belle Inténsement începe cu o bergamotă, piper roz și tulpină de zmeură și apoi desfășoară fiecare față a buchetului său catifelat, senzual și floral. Pe scurt, un parfum pentru a lăsa amprenta.

Pe lângă parfumul său rafinat și aprins, La Vie est Belle Inténsement de la Lancôme ne-a captivat cu fericirea pe care o transmite. Viața este frumoasă, aici și acum… și „fiecare moment al vieții noastre este plin de fericire care așteaptă să fie savurat”. Din când în când este convenabil să ne amintim de această mantră. La Vie est Belle reafirmă fericirea ca o modalitate de a trăi viața la maximum fără a renunța la nimic. Emoțiile și sentimentele trebuie să fie întotdeauna puternice.

Am putea spune că, cu La vie est belle, casa franceză de parfumuri întoarce o nouă pagină. Mai mult decât un parfum, La vie est belle este un concept nou care se joacă cu ideea de frumusețe naturală și simplitate, de a alege propria viziune despre fericire și libertate, o căutare a tot ceea ce ne face fericiți.

Cum nu putea fi altfel, crearea unui parfum atât de excepțional nu a fost deloc ușoară. Trei maeștri parfumieri, Olivier Polge, Dominique Ropion și Anne Flipo, au lucrat timp de trei ani pentru a obține compoziția elegantă a La vie est belle și, după 5.521 de versiuni, au venit cu formula definitivă care conține 63 de ingrediente (dintre care 50% sunt naturale), care au fost atent selectate dintre cele mai nobile materiale din parfumerie.

Dacă aruncăm o privire mai atentă asupra piramidei olfactive din  La vie est belle, descoperim că nota predominantă în jurul căreia se învârte întreaga compoziție a parfumului este Iris Pallida din Florența, care conferă parfumului un caracter elegant și seducător. Floarea de portocal tunisiană și iasomia Sambac aduc lumină și feminitate parfumului, în timp ce latura sa dulce se datorează unor note precum vanilla, praline, coacăze și pere.

Desigur, un astfel de parfum special și unic merită o sticlă-bijuterie care să reflecte și valorile pe care   Lancôme vrea să le transmită prin acest parfum. Și, fără îndoială, sticla La vie est belle este o capodoperă. A fost proiectată în 1949, când fondatorul Lancôme,  Armand Petitjean, i-a comandat lui   Georges Delhomme, director artistic, să creeze o sticlă care simbolizează aura femeilor. Rezultatul s-a numit „Le Sourire de Cristal” (zâmbetul de cristal), dar nu a văzut lumina până când a devenit complementul perfect pentru La vie est belle.

Comentarii
Adauga un comentariu