National

„Laboranti”, arestati la Cluj pentru 29 de zile

Publicat: 13 apr. 2013
1

Cele opt persoane care au fost retinute in urma perchezitiilor in timpul carora a fost descoperit, la Cluj-Napoca, un laborator clandestin in care se preparau substante psihoactive au fost arestate, vineri, pentru 29 de zile, de Tribunalul Hunedoara, care a emis si un mandat de arestare in lipsa, informeaza Mediafax.

Potrivit sefului Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog (BCCOA) Alba Iulia, comisarul-sef Traian Berbeceanu, opt persoane au primit mandate de arestare preventiva pentru constituire de grup infractional organizat si trafic si alte operatiuni cu substante psihoactive.

„Cei opt au primit, vineri seara, mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile, iar o alta persoana implicata a primit mandat de arestare in lipsa. Cei prezenti au fost dusi in arest si pot face recurs in 48 de ore”, a afirmat Berbeceanu.

Un laborator clandestin in care se preparau substante psihoactive a fost descoperit de politisti, joi, la ClujNapoca, fiind gasite 20 de kilograme de etnobotanice in stare bruta, 4.000 de plicuri de substante preparate si importante sume de bani, 16 persoane fiind duse la audieri in acest caz.

Potrivit comisarului-sef Traian Berbeceanu, seful Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog (BCCOA) Alba Iulia, politistii si procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Hunedoara au destructurat o grupare infractionala specializata in traficul cu substante psihoactive (etnobotanice).

In acest caz au fost facute zece perchezitii – trei in judetul Hunedoara, in Valea Jiului, sase in judetul Cluj si una in Salaj, iar 16 persoane au fost ridicate pentru audieri.

Etnobotanicele erau importate in stare bruta din Spania si Germania si aduse in tara printr-o firma de curierat, erau preparate in laborator, portionate si reambalate in pliculete.

Gruparea infractionala distribuia plicurile cu etnobotanice in 20 de judete, prin dealeri locali, un plic fiind vandut cu sume intre 25 si 45 de lei.

Adauga un comentariu