Local

Laborator de informatică pentru Școala Gimnazială din Șcheia, prin proiectul „Generații la calculator”, inițiat de Asociația „Zi de Bine Moldova”

Publicat: 06 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Laborator de informatică pentru Școala Gimnazială din Șcheia prin proiectul Generații la calculator inițiat de Asociația Zi de Bine Moldova
Proiectul „Generații la calculator” al Asociației Zi de Bine facilitează dotarea Școlii Gimnaziale din Șcheia cu un laborator de informatică

„Generații la calculator” este un proiect desfășurat de Asociația „Zi de Bine Moldova”. Acesta constă în amenajarea și dotarea unui laborator de informatică, echipat cu toate cele necesare desfășurării orelor de TIC. Astfel, generațiile de elevi vor deprinde competențele necesare societății în care trăiesc. În luna noiembrie s-au amenajat două săli de sport în comuna Șcheia, cu ajutorul Asociației „Zi de Bine Moldova”

Proiectul „Generații la calculator” al Asociației „Zi de Bine Moldova” facilitează dotarea Școlii Gimnaziale din Șcheia cu un laborator de informatică, astfel încât elevii să învețe competențele necesare pentru a nu rămâne în urmă cu vremurile și oportunitățile.

Proiectul „Generații la calculator” face parte din seria de proiecte desfășurate de Asociația „Zi de Bine” în zona Moldovei. În luna noiembrie, asociația a facilitat menținerea stării de bine a elevilor și a profesorilor din comuna Șcheia, prin renovarea celor două săli de sport ale școlilor din localitate.

laborator de informatica
Proiectul Generații la calculator face parte din seria de proiecte desfășurate de asociația Zi de Bine în zona Moldovei

Proiectul „Generații la calculator”, important pentru elevii generației de astăzi

sala de sport amenajata la Scoala Gimnaziala Scheia
Şcoala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” din Șcheia și școlile structură din comună joacă un rol hotărâtor în formarea generaţiilor de elevi care-i trec pragul

Proiectul lunii decembrie, al Asociației „Zi de Bine” facilitează dotarea Școlii Gimnaziale din Șcheia cu un laborator de informatică, astfel încât oameni mici și oameni mari să învețe, la timpul lor, competențele necesare pentru a nu rămâne în urmă cu vremurile și oportunitățile.

Şcoala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” din Șcheia și școlile-structură din comună joacă un rol hotărâtor în formarea generațiilor de elevi care-i trec pragul. Profesorii sunt determinați să practice un învățământ competent, colaborativ și implicat, care încurajează competența, dar şi cultivarea talentelor personale, astfel încât fiecare elev să parcurgă un traseu educaţional potrivit aspiraţiilor sale.

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului este de 25.000 de euro.

„Este necesar ca elevii să deprindă abilitățile necesare într-o societate informațională. Primul pas pentru aceștia ar fi înființarea unui laborator de informatică modern, echipat cu toate cele necesare desfășurării orelor de TIC, opționalelor și altor activități extracurriculare”, declară Oana Curea, profesor de informatică.

Elevii, atât cei din clasele V-VIII, cât și adulții înscriși în programul „A doua șansă”, vor profita de dotările laboratorului, vor înțelege mai ușor tot ce ține de utilizarea tehnologiei, ce reprezintă aceasta și cât de mult a evoluat.

 persoane la ora de educatie fizica si sport
În luna noiembrie s-au amenajat două săli de sport în comuna Șcheia cu ajutorul asociației Zi de Bine Moldova

Două săli de sport, la școlile gimnaziale din comună

persoane care joaca baschet
Pentru mulți tineri din Șcheia care au fost nevoiți să întrerupă este o a două șansă la educație, integrare și găsirea unui loc de muncă

Şcoala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” din Șcheia și școlile-structură din comună joacă un rol hotărâtor în formarea generaţiilor de elevi care-i trec pragul, iar profesorii sunt determinați să practice un învățământ competent, colaborativ și implicat, care încurajează competenţa, dar şi cultivarea talentelor personale, astfel încât fiecare elev să parcurgă un traseu educaţional potrivit aspiraţiilor sale.

„În luna noiembrie am luat țara la kilometru pe ruta București – Suceava, cu destinația Șcheia, unde am amenajat și dotat două săli de sport la școlile gimnaziale din comună, în care învață niște sute bune de copii. O lună de zile am avut ocazia să stăm de vorbă cu profesorii și copiii lor, să aflăm povești de viață, nu chiar simple, dar și să descoasem visuri de mai bine.

Așa am aflat despre programul «A doua șansă», un fel în care școala deservește comunitatea și după terminarea celor opt clase”, menționează Melania Medeleanu, cofondator al Asociației „Zi de Bine”.

Pentru mulți tineri din Șcheia care au fost nevoiți să își întrerupă studiile este o a doua șansă la educație, integrare și găsirea unui loc de muncă.

Proiectul „Generații la calculator” este util elevilor pentru a învăța competențele necesare societății informaționale în care trăiesc.

Adauga un comentariu