Local

Lacrimile acestor oameni n-au reusit sa-i impresioneze pe judecatorii ieseni

Publicat: 21 ian. 2014
1

@ Vizibil emotionati, acesti oameni au asteptat sa fie pusi in libertate de judecatorii de la Curtea de Apel Iasi @ „Am fost functionar al statului timp de peste 20 de ani si nu am avut nicio problema. N-am gresit cu nimic nimanui”, a spus, printre lacrimi, Daniela Mirza

Ieri, judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au respins recursurile formulate de trei vamesi de la Albita, arestati in ultimul dosar de coruptie instrumentat impotriva lucratorilor de la acest punct de trecere a frontierei de stat. Daniela Mirza, Alexandru Giugaru si Daniel Lucian Lacatus au fost adusi in fata judecatorilor si au sperat pana in ultimul moment ca vor fi pusi in libertate. Acest lucru nu s-a intamplat.

„Am fost functionar al statului timp de peste 20 de ani si nu am avut nicio problema. Acum, m-am trezit deodata implicata intr-o asemenea poveste. N-am gresit cu nimic nimanui”, a spus, printre lacrimi, Daniela Mirza. „Am mama bolnava de cancer, am copii mici care au nevoie de mine. Daca ma lasati in libertate promit sa respect toate sarcinile care imi vor fi impuse”, a spus un alt acuzat. Din cei 18 acuzati arestati in acest dosar, 15 au fost pusi in libertate inainte de Craciun. „În perioada mai – octombrie 2013, în calitate de lucratori vamali în cadrul Biroului Vamal Albita, judetul Vaslui, aflati în exercitiul functiunii, s-au asociat în scopul savârsirii unor infractiuni de coruptie în contextul îndeplinirii defectuoase sau neîndeplinirii atributiilor de serviciu referitoare la controlul vamal asupra persoanelor care desfasurau activitati de transport colete spre/dinspre Republica Moldova, precum si a mijloacelor de transport utilizate de acestea. Inculpatii pretindeau si primeau sume de bani (între 20 lei si 300 euro) în schimbul permiterii tranzitarii frontierei de est. În schimbul sumelor de bani pretinse si primite, acestia efectuau controale vamale formale ale coletelor care erau expediate prin tranzitarea României, din Italia spre destinatari din Republica Moldova sau dinspre Republica Moldova înspre Italia, fara sa verifice coletele conform normelor vamale (cantitate, continut)”, au precizat procurorii de la DNA Iasi intr-un comunicat de presa. Procurorii au fost ajutati de ofiteri din cadrul Directiei Generale Anticoruptie si de lucratori din cadrul Serviciului Roman de Informatii. De asemenea, o contributie semnificativa a avut folosirea unor investigatori sub acoperire din Republica Moldova.

Adauga un comentariu