Actualitate

Lacrimile Feliciei nu inceteaza sa curga! Are nevoie disperata de ajutor pentru a deveni un copil normal

Publicat: 09 mart. 2015
1

@ Pentru ea jocurile copilariei au fost inlocuite de tratamente si vizite la spitale din toata tara @ Niciodata nu a putut face ce fac toti copiii de varsta ei @ Trece prin dureri groaznice pentru a fi o fetita normala @ Cel mai mult timp il petrece departe de casa parinteasca pe paturile spitalelor din Bucuresti

La varsta in care toate lucrurile par posibile, iar visurile sparg granita realitatii, o fetita nu se poate bucura de momentele cele mai frumoase din viata, de copilarie. La cei 7 ani ai sai Felicia Malaet, o copila frumoasa si plina de viata, este aruncata in pat de catre o suferinta crunta, chiar din primele sale clipe de viata. Felicia s-a nascut cu o inegalitate a membrelor inferioare, absenta congenitala a peroneului drept si curbura congenitala a tibiei drepte, adica are un picior mult mai scurt decat celalalt. Boala ei a facut-o sa se simta speciala, iar fiecare moment din viata sa este deosebit.

Ca orice copil vrea sa se joace, sa alerge si sa tipe de bucurie, insa acum singurele strigate ale micutei sunt acelea provocate de durere. Diferenta dintre piciorusele Feliciei a devenit din ce in ce mai sesizabila, astfel ca in anul 2012, inegalitatea membrelor inferioare era de 16,5 centimetri, iar in anul 2013 diferenta a ajuns la 18 centimetri. Dupa multe sacrificii si multe zile de chin familia micutei a reusit sa stranga 4.800 de euro necesari pentru un aparat care in timp ii poate egala piciorusele. Pe 24 noiembrie 2014 fetitei i-a fost montat un aparat care ii permite ca pe parcursul unui an piciorul mai scurt sa creasca. Totul pare simplu, insa chinul sau este unul infernal tinand cont ca acest aparat este montat dupa ce oasele piciorului au fost taiate, iar prin piele se pot observa tijele de metal care il sustin.

Fiecare clipa costa bani grei, iar familia nu mai poate face fata

Din noiembrie de cand i-a fost montat aparatul fetei, pentru familia Malaet a inceput o cursa continua intre casa si Spitalul Marie Curie din Bucuresti, insa fiecare zi costa. Bucuria parintilor este ca din momentul montarii aparatului diferenta dintre piciorusele micutei a scazut cu aproape 8 centimetri. In fiecare zi, aproape 100 de lei sunt cheltuiti pentru ingrijirea fetitei, deoarece trebuie sa aiba in permanenta pampers, medicamente si dezinfectant. Suma aceasta de care are nevoie zilnic ii pune pe parinti in mare dificultate avand in vedere ca nu au niciun venit in afara de alocatia Feliciei si a fratiorului ei. „Cheltuim foarte mult pe tratament si pampers. Nu avem venituri pentru ca sotia are grija de copilul cel mic, iar eu merg toata ziua cu fata prin spitale. Eu nu am timp sa ma angajez, fata este pe primul plan”, spune Ioan Malaet, tatal fetei.

Daca nu au suficienti bani pentru a continua tratamentul, tot chinul fetei a fost in zadar. Cei care pot ajuta un inger sa paseasca pot dona oricat in unul dintre conturi:
Titular cont Ioan Malaet
RO78CARP024100881702RO01 – in lei
RO35CARP024100881702EU01 – in euro

Adauga un comentariu