News Flash:

Lacrimile presedintelui Lucian Flaiser

11 Aprilie 2008
1874 Vizualizari | 0 Comentarii
Lucian Flaiser Presedintele Consiliului Judetean Iasi
• Finalul sedintei extraordinare a consilierilor judeteni de ieri a fost o copie fidela a celei de acum patru ani, dintre Traian Basescu si Theodor Stolojan • Presedintele Consiliului Judetean a plans dupa ce a fost aplaudat de intreaga sala, in momentul in care a anuntat ca isi ia concediu de odihna si ca-i va transfera toate atributiile vicepresedintelui Iovu Brezuleanu

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Lucian Flaiser, a fost napadit de lacrimi dupa ce, la finalul sedintei extraordinare de ieri a consilierilor judeteni, a anuntat ca intra in concediu de odihna pana pe 2 mai. A fost ultima zi de lucru din cei 8 ani de mandat ai presedintelui Lucian Flaiser. Insa acesta va intra in lupta pentru un nou mandat. In aplauzele consilierilor, Flaiser a decis sa-i transfere atributiile sale lui Iovu Brezuleanu, vicepresedintele CJ Iasi. Pe ordinea de zi a sedintei de ieri s-au aflat doar patru proiecte care au fost supuse aprobarii. Cel mai important proiect dezbatut a fost trecerea Manastirii Golia in administrarea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei (MMB). De asemenea, a fost aprobata si o suplimentare a fondurilor destinate lucrarilor la reabilitarea monumentului istoric, cu aproximativ 380 mii Euro, suma totala la care se ridica costurile lucrarilor fiind acum de 5,2 milioane Euro.

Pe de alta parte, consilierii au decis sa acorde municipalitatii iesene reabilitarea caii de rulare a tramvaielor din zona manastirii, dar au decis sa angajeze si un specialist care sa administreze monumentul, atat pe plan turistic, cat si administrativ. "Pentru ca este un obiectiv istoric si turistic, Mitropolia o poate administra mult mai bine decat noi, deoarece Consiliul Judetean are doar abilitati de administrare. Dupa trecerea a cel putin cinci ani de la terminarea lucrarilor de reabilitare si dezvoltare turistica a Manastirii Golia, imobilul va reveni in proprietatea Mitropoliei, impreuna cu toate lucrarile de reabilitare, fara nici o pretentie din partea Consiliului Judetean", a precizat Claudia Stoica, director de dezvoltare din cadrul CJ Iasi. Consilierii judeteni au supus dezbaterii si problema bunurilor imobile de langa Casa de Oaspeti Bucium. Dupa ce proprietatea a fost revendicata, s-a pus problema vanzarii bunurilor imobile aflate in proprietatea Consiliului, dar situate pe terenul revendicat. Astfel, consilierii au supus aprobarii o expertiza privind bunurile imobile aflate pe proprietatea omului de afaceri Doru Turcanu, dar care apartin Consiliului Judetean. Au fost evaluate o casa de poarta construita in anul 1965, cu o valoare de peste o mie Euro, un foisor construit in 1970, evaluat la aproape doua mii Euro, o anexa gospodareasca construita in 1975 cu o valoare estimativa de peste 33 mii Euro si o popicarie ridicata inainte de 1985 si evaluata la un pret de aproximativ 50 mii Euro. Un alt punct supus dezbaterii a fost si transformarea Regiei Autonome Judetene de Apa-Canal (RAJAC) Iasi in societate comerciala. "Au fost discutate conditiile transformarii Regiei in societate comerciala, precum si viitoarele proiecte pentru obtinerea finantarii din Fondul de Coeziune in cadrul Programului Operational Sectorial de Mediu", a precizat Ioan Toma, directorul RAJAC Iasi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lucian flaiser golia mitropolia doru turcanu rajac
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1304 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014694 (s)