Magazin

„Lacul Lebedelor” – sute de pasari il viziteaza pe timpul iernii – FOTO

Publicat: 02 feb. 2013

Un lac din Siberia a capatat porecla de „Lacul Lebedelor„, precum celebrul balet al lui Ceaikovski,  datorita sutelor de pasari care il viziteaza pe timpul iernii.

Fotograful Alexander Tyryshkin a realizat imagini superbe ale lacului Svetloe din Siberia, destinatia favorita a lebedelor de iarna. Ele adora sa traiasca acolo intrucat lacul nu ingheata niciodata, oricat de frig ar fi.

„Erau minus 25 de grade Celsius cand am facut pozele cu lebedele. Svetloe este un lac foarte special, in care se varsa multe izvoare cu apa calda. De aceea, chiar si atunci cand sunt minus 40 de grade Celsius afara, apa lacului are 5 sau 6 grade Celsius”, explica Alexander.

Apele lacului Svetloe, care inseamna „lac limpede” in rusa, sunt atat de transparente, incat se poate vedea fundul lui de la suprafata. In Rusia sunt doar doua astfel de lacuri.

Lebedele au fost zarite pe lac, pentru prima oara, in 1967. De atunci, ele s-au intors acolo in fiecare an, numarul lor fiind din ce in ce mai mare in fiecare iarna.

„Pasarile pleaca sa isi faca cuiburi in zonele polare ale Siberiei in martie, iar dupa noua luni se intorc aici cu puii lor”, spune fotograful.

„Oamenii din satul din apropiere sunt extrem de mandri ca au propriul Lac al Lebedelor si au mare grija de pasari”, mai povesteste Alexander.

Adauga un comentariu