Actualitate

Lacul Sfanta Ana este un loc unic in Romania. Apele lui ii ajuta pe cei care vin aici cu o durere in suflet

Publicat: 26 iul. 2018
17

Apele lacului Sf. Ana au proprietati miraculoase si multi localnici stiu ca au facut minuni pentru cei care au venit aici cu o durere in suflet. Locul este unic in Romania si inconjurat de mistere pe care oamenii de stiinta nu le pot explica.

Legenda spune ca frumoasa Ana a fost obligata de parintii ei sa se marite cu un baiat pe care nu il iubea, doar pentru ca era instarit. Oricat de mult a plans si s-a rugat biata fata sa nu fie silita la maritis, parintii ei nu au vrut sa o asculte. In noaptea nuntii, cand si-a dat seama ca nu mai avea nicio speranta, tanara a fugit si s-a aruncat in apele lacului Sf. Ana, care ii poarta numele. De atunci, sufletul ei curat a ajutat multi tineri sa isi gaseasca perechea in viata, iar pe tinerele casatorite sa aiba copii si sa se bucure de casnicii fericite.

Apele care limpezesc sufletul

Lacul Sf. Ana este singurul lac vulcanic din tara noastra, format in conul surpat al unui vulcan, in care se aduna doar apa din ploi si ninsori. Dincolo de legende si de incarcatura spirituala a locului, unde se afla una dintre cele mai frumoase capele din tara, inchinata Sfintei Ana, locul este unul unic pentru Romania, dar si pentru sud-estul Europei. Apa care se aduna in acest lac are proprietati speciale. Desi singurele ei surse sunt precipitatiile, fara sa fie alimentata de izvoare, cantitatea apei ramane aproximativ aceeasi, chiar si in verile secetoase. Se mai spune ca puritatea apei este surprinzatoare, foarte aproape de cea a apei distilate, desi nu au mai fost efectuate teste stiintifice in ultima perioada. Datorita apelor limpezi si a culorii de un verde ireal, in zilele senine, localnicii spun despre lacul Anei ca poate vindeca si spala pacatele celor care se scalda aici in zilele de mare sarbatoare si care se roaga apoi in biserica alaturata.

Misterul din adancul muntelui

Insa misterul cel mai mare il reprezinta gazul care emana, din cand in cand, din fisurile aparute in peretele muntelui, in apropiere de lac. Cu aproximativ trei zile inainte de furtuna sau ploi, gazul "pisca", daca te apropii sa il mirosi. Se pare ca exista in continuare o activitate vulcanica in adancul scoartei si, printr-un mecanism misterios, aceasta este influentata de schimbarile atmosferice. Principala componenta a acestui gaz este sulful, de unde vine si mirosul intepator.

Adauga un comentariu