News Flash:

LADO - un sprijin pentru oamenii de rand

22 Martie 2000
1187 Vizualizari | 0 Comentarii
Liga Apararii Drepturilor Omului a luat fiinta pe 1 ianuarie 1990, avand sediul la Bucuresti si filiale in toate orasele tarii. Este o organizatie nonguvernamentala, nepartinica si nonprofit. Scopul este apararea prin toate mijloacele legale a persoanelor lezate in drepturile lor civile, economice, politice, sociale si culturale, de oricine si sub orice forma. LADO functioneaza ca un grup de presiune al carui obiectiv este determinarea autoritatilor romane sa respecte drepturile omului.
O parte a activitatii LADO Iasi o constituie instrumentarea reclamatiilor personale depuse de cetatenii care se considera lezati in drepturile lor. Fata de sesizarile primite, LADO intreprinde verificarile prealabile in scopul stabilirii situatiei de fapt. In cazul constatarii veridicitatii celor afirmate de petitionar, liga intervine pe langa autoritatile locale competente (prefectura, primarie, politie, parchet etc.) in solutionarea cazului respectiv, in scopul repunerii in drepturi a celui lezat. Cazurile semnificative sunt aduse la cunostinta opiniei publice prin intermediul presei si a Buletinului Informativ LADO. In cazuri grave sau flagrante, LADO se sesizeaza din oficiu, intervenind prin declaratii, proteste sau reclamatii catre organele de stat si catre organismele internationale, cerand respectarea drepturilor incalcate. O alta parte a activitatii ligii este consultanta juridica oferita prin reprezentantii sai care au pregatirea necesara, cetatenilor carora le sunt incalcate drepturile si care doresc sa cunoasca modul cum trebuie sa actioneze pentru a li se recunoaste si respecta aceste drepturi. In acest sens, in perioada 1 februarie 2000 - 1 februarie 2001 la Iasi se va derula proiectul "Centrul de consultanta juridica", finantat de catre Delegatia Comisiei Comunitatilor Europene in Romania, prin Programul PHARE pentru Democratie. Proiectul va consta in acordarea de consultanta juridica cetatenilor judetului Iasi. O activitate de amploare a LADO Iasi este observarea alegerilor. Un efort deosebit au depus membrii grupului LADO, care au organizat instruirea, acreditarea si trimiterea de observatori nationali la toate alegerile de dupa 1990. Regula generala de activitate a membrilor ligii este voluntariatul. Sesizarile se pot primi la telefonul 215560 sau direct la adresa: strada Cuza Voda nr. 2, etaj1, Iasi.
Petru Varna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1354 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013570 (s)