Actualitate

Lagarul de exterminare al primariei

Publicat: 03 mai 2012
1

@ Autoritatile jupoaie de vii locatarii din caminul de familisti din Canta @ Din cauza facturilor aberante, o studenta, mama a trei copii, urmeaza sa fie scoasa in strada @ Conditiile de trai din camin, demne de un lagar de concentrare, sunt facturate de parca locatarii ar sta la hotel @ Apa, lumina si caldura pe luna martie ajung la 1.500 de lei pentru o singura camera, aceasta neavand nici macar bransare la reteaua de gaz @ „Cand au venit cei de la primarie, mi-au spus sa ma marit cu unul cu bani si sa plec in alta parte”, acuza una dintre locatarele caminului @ Alte persoane, aflate de anul trecut in asteptarea unei locuinte sociale, stau cu mobila in ploaie

Firmele din subordinea primarului Gheorghe Nichita ii jupoaie de vii pe locatarii din caminul de familisti din Canta! Termo-Service a devenit calaul celor 69 de familii care locuiesc in imobilul de acolo. Din cauza facturilor aberante, o studenta, mama a trei copii, urmeaza sa fie scoasa in strada.

Caminul din strada str. Canta nr. 90 urmeaza traseul blocului fantoma din Cantemir. Utilitatile urmeaza sa fie intrerupte. Conditiile de trai asigurate in caminul de familisti sunt greu de imaginat, locatarii fiind cazati cate 3, 4 sau 5 intr-o singura camera. Cu toate acestea, ei primesc facturi ca pentru imobile de lux. Pe luna martie, intretinerea si utilitatile pentru o singura camera se ridica la 1.500 de lei. Factura de infarct a primit-o mama a trei copii, studenta la Psihologie, care cu greu putea plati darile pana acum. Municipalitatea a anuntat-o deja ca o va scoate in strada daca nu achita facturile aberante emise de Termo-Service. „O reprezentanta a Termo-Service mi-a spus ca e normala factura asta pentru ca am frigider si masina de spalat. Stau aici de un an si jumatate, dar nu am avut datorii pana la finalul anului trecut, cand au inceput facturile de la 80 de lei in sus. Cand au venit cei de la primarie, mi-au spus sa ma marit cu unul cu bani si sa plec in alta parte. M-am imbolnavit si eu, si unul din copii de astm si acum am primit somatie de evacuare, atat eu, cat si ceilalti locatari fiind si amenintati cu debransarea de la curent”, a precizat Oana Vasiliu, mama a trei copii, cu care sta intr-o camera de 9 metri patrati.

Si cei de la E.ON pun umarul la exterminarea oamenilor din caminul de familisti din Canta. „Noi nu platim doar apa la comun, ci si curentul, cei de la Termo-Service impartind dupa numarul de persoane din camera”, a precizat Gabriel Chiriac. „Pe luna trecuta ne-a venit 910 lei factura la curent si utilitati. Sub 4 milioane nu ne-a venit. Pana acum nu am avut nici o datorie, dar acum chiar nu putem plati si putem avea probleme si la o repartizare de locuinta din aceasta cauza”, a spus Iolanda, sotia lui Gabriel Chiriac.

Potrivit propriilor declaratii, familia Chiriac este pe locul trei in lista de asteptare pentru o locuinta sociala. „Primarul Gheorghe Nichita mi-a spus la audienta, la inceputul anului, ca vom primi un apartament cu doua camere si am luat mobila, pentru ca mai apoi sa ne ofere o garsoniera. Acum trebuie sa astept apartament si mi se strica tot ce am cumparat. Si mai avem si factura asta aberanta”, a adaugat Gabriel Chiriac.

E.ON a aruncat contoarul pe baza caruia Termo-Service a facturat energia

Culmea aberatiei! E.ON a aruncat contoarul cu ajutorul caruia a facturat cu 20.000 de lei caminul din Canta, iar Termo-Service imparte facturi pe baza de discutii cu cei de la E.ON. Locatarii din imobilul in cauza nu sunt facturati direct, ci prin intermediul Termo-Service, care are o relatie de colaborare cu E.ON. Firma cu un numar record de reclamatii la Protectia Consumatorilor a anuntat Termo-Service ca trebuie sa achite o reactualizare pentru trei luni, pe perioada decembrie – ianuarie, in valoare de aproape 20.000 de lei. „Noi am primit o informare de la E.ON cum ca trebuie achitata reactualizarea, care reprezinta 19.900 de lei din 32.400, cat e factura totala la utilitati in martie. Acum suntem in discutii cu ei pentru ca nu putem verifica acest consum, intrucat au schimbat in februarie contoarul principal fara sa ne anunte. Vom vedea care sunt pasii urmatori, eventual sa contestam aceasta factura”, a precizat Tudor Tudose, directorul Termo-Service, care a anuntat demararea unei anchete la fiecare camera din camin, pentru a fi verificate contoarele individuale.

Sefa Directiei de Administrare a Patrimoniului Public si Privat din Primarie (DAPPP), Letitia Palaga, da vina pe nesimtirea celor de la societatea de electricitate. „E.ON e o firma care abuzeaza de clienti, si asta nu doar in cazul nostru. Stiu de situatia de acolo. Vom incerca sa ne lamurim si este posibil sa contestam factura. Acum nu putem vorbi de evacuari. Somatiile sunt emise pentru instiintare. Daca in cateva luni se achita din restante, nu e nici o problema. Nu este cazul sa vorbim de evacuare, de exemplu in cazul Vasiliu. Somatia e doar o procedura pe care trebuie sa o dispunem pentru recuperarea datoriilor. Pentru evacuare trebuie decizie judecatoreasca”, a completat Letitia Palaga.

Aceasta a declarat ca este la curent cu toate cazurile din camin, inclusiv cu lista de asteptare pentru locuintele sociale. „Familia Chiriac a refuzat o garsoniera, dar va primi un apartament atunci cand vom avea unul la dispozitie”, a precizat Letitia Palaga.

Comentarii
  • toti sunt niste hoti care fura in frunte cu NICHITA si palaga o spagara care asteapta spaga.nu vom mai vota cu NICHITA

  • USL va pierde la Iasi pe mana lui Nechita si clica lui de mafioti. Le tremura picioarele la toti acuma la la alegerile locale !!!! IESITI LA VOT si VOTATI CUM CREDETI FIECARE , NU LASATI DOAR PE CEI CU CARNETE DE PARTID sa VOTEZE !!!!!!!!!!!

  • Stimati alegatori NU MAI VOTATI CRETINI ! Va multumim anticipat.
    FSN>>PSD>>PDL>>UNPR>>>>FSN un cocktail molotov al jefuitorilor si asasinilor economici timp de doua zeci de ani. JOS CARACATITA MAFIOTA a lui NICHITA, SIMIRAD si mass-media aservita acestuia !!

  • Rupem masinile prin gropile orasului, copii nostri inghit norii de praf din santierele electorale, locurile de munca sunt inexistente, industria este rasa in totalitate, aeroportul arata ca intr-o tara bananiera, agentul termic a devenit credit bancar…… SIGUR TE VOM VOTA CU DOUA MAINI BAI GHEORGHE din DOROHOI, O MERITI DIN PLIN jigoooooooooodie psd-ista care AI DISTRUS IASIUL !

Adauga un comentariu