Culinar

Lahanosalata – Salată de varză a la greci

Publicat: 10 iul. 2020
{"total_effects_actions":0,"total_draw_time":0,"layers_used":0,"effects_tried":0,"total_draw_actions":0,"total_editor_actions":{"border":0,"frame":0,"mask":0,"lensflare":0,"clipart":0,"text":0,"square_fit":0,"shape_mask":0,"callout":0},"effects_applied":0,"uid":"ACA63FA3-EE0C-41F3-BB8F-4CBD04355FFB_1498953769036","width":3264,"photos_added":0,"total_effects_time":0,"tools_used":{"tilt_shift":0,"resize":0,"adjust":0,"curves":0,"motion":0,"perspective":0,"clone":0,"crop":0,"enhance":0,"selection":0,"free_crop":0,"flip_rotate":0,"shape_crop":0,"stretch":0},"origin":"gallery","height":2448,"subsource":"done_button","total_editor_time":12,"brushes_used":0}

Iată cum se prepară Lahanosalata, adică salata de varză a la greci.

Ingrediente:

  • ¼ varză albă
  • 1 morcov
  • 1 ceapă roşie
  • 1 ardei gras roşu sau verde
  • ½ legătură pătrunjel
  • 2 linguri maioneză, opţional
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • ½ linguriţă miere de cimbru, opţional
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Mărunţeşti varza şi o freci cu puţină sare. Adaugi morcovul curăţat şi dat prin răzătoarea mare, ceapă şi ardeiul gras tăiate julien, pătrunjelul tocat mărunt. Torni uleiul de măsline, zeama de lămâie şi, dacă doreşti, adaugi maioneză şi mierea. Asezonezi cu sare şi piper după gust. Dai deoparte la frigider aproximativ 30 de minute.





Adauga un comentariu