Sport

Lance Armstrong, acuzat din nou ca a mintit în interviul acordat lui Oprah

Publicat: 27 ian. 2013
1

Presedintele Agentiei Americane Antidoping (USADA), Travis Tygart, a afirmat ca Lance Armstrong a mintit în interviul acordat realizatoarei Oprah Winfrey si i-a dat termen fostului rutier pâna la 6 februarie sa spuna tot adevarul sub juramânt.
Tygart a afirmat în emisiunea „60 minutes”, care a fost difuzata ieri de CBS, dar din care au fost date publicitatii mai multe pasaje vineri, ca Armstrong a mintit de mai multe ori, în special când a negat ca s-a dopat la revenirea în competitie în 2009 si 2010. Seful USADA sustine ca texanul de 41 de ani nu a dorit sa se expuna unor proceduri penale în SUA, deoarece faptele din 2009 nu sunt înca prescrise. „Conform testelor din 2009, 2010, exista o sansa la un milion ca variatiile valorilor sa fie cauzate de altceva decât de dopaj”, a spus Tygart.
Tygart a mai spus ca a fixat data de 6 februarie pentru ca fostul rutier sa spuna tot adevarul în schimbul unei posibile reduceri la opt ani a suspendarii pe viata, care îl împiedica sa participe la competitii sportive.
Presedintele USADA a explicat ca Armstrong si-a fortat coechipierii sa se dopeze, chiar daca nu a recunoscut acest lucru. „Era seful, este clar ca Armstrong era unul dintre conducatorii unei conspiratii care a permis înselarea a milioane de fani utilizând zeci de milioane de dolari de la contribuabili”, a adaugat Tygart. Pentru conducatorul Usada, texanul nu era la acelasi nivel de dopaj cu ceilalti concurenti, ci la un „cu totul alt nivel”: „El avea acces la informatii confidentiale, stia cum functionau controalele, ce teste urmeaza sa fie utilizate si acces în laboratoare”.
Tygart si-a mentinut declaratia conform careia Armstrong a dorit, prin intermediul unei persoane care înca îi este un „colaborator foarte apropiat”, o donatie de circa 250.000 de dolari catre USADA în 2004.

Adauga un comentariu