Stiri

Lansarea Apple iPad 3 ar putea fi amanata pana in 2012

Publicat: 17 aug. 2011
Lansarea Apple iPad 3 va fi, cel mai probabil, amanata pana in 2012, datorita lantului de aprovizionare si provocarilor tehnice.

Programul de aprovizionare pentru cea de-a doua jumatate a anului 2011 a fost anulat de Apple, potrivit DigiTimes, Taiwan.

Apple ar fi trebuit sa lanseze iPad 3 in cea de-a doua jumatate a anului curent, cu un volum de 1,5 pana la doua milioane unitati in cel de-al treilea trimestru si cinci pana la sase milioane in al patrulea semestru.

Raportul sustine ca intarzierea se datoreaza lipsei de disponibiliate a ecranelor Retina high resolution utilizate pentru iPad 3, ecrane care au putut fi observate odata cu lansarea iPhone 4 in 2010.

DigiTimes citeaza surse care sustin ca principalii furnizori Apple – Samsung Electronics si LG Display – se afla in imposibilitatea de a face fata cererii, in timp ce alti furnizori, precum Sharp, solicita preturi mai mari.

Retina va oferi ecranelor iPad 3 de 9,7 inch o rezolutie de 2.048 x 1.536 pixeli, comparativ cu rezolutia actuala a iPad, de 1024 x 768 pixeli.

O rezolutie mai mare ar necesita, de asemenea, o sursa de lumina de fundal mai mare, iar „o singura bara de lumina laterala ar atinge cu greu nivelul acceptabil”, ceea ce face ca lansarea din 2012 sa fie cu atat mai probabila, releva raportul.

Indiferent de data lansarii iPad 3, ecranul high resolution ar putea fi mai usor de citit datorita noului procedeu brevetat de ascundere a amprentelor digitale, potrivit altor rapoarte.

Procedeul brevetat creeaza un invelis oleofobic (rezistent la grasime), care va fi utilizat, probabil, pentru viitoarele iPad-uri si iPhone-uri.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit