News Flash:

Lansarea Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane

2 Februarie 2008
925 Vizualizari | 0 Comentarii
• Suma alocata pentru acest program este de 4,2 miliarde Euro, bani care trebuie cheltuiti in perioada 2007-2013 • Valoarea totala eligibila a unui proiect strategic poate fi cuprinsa intre minim 500.000 Euro si maxim 5.000.000 Euro

Pe 15 februarie 2008 va fi lansat oficial Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Suma alocata pentru acest program este de 4,2 miliarde Euro, bani care trebuie cheltuiti in perioada 2007-2013. Valoarea totala eligibila a unui proiect strategic poate fi cuprinsa intre minim 500.000 Euro si maxim 5.000.000 Euro. Cei care doresc sa isi depuna proiecte pentru accesarea fondurilor europene trebuie sa cunoasca care sunt cheltuielile eligibile pentru a putea accesa fondurile nerambursabile din partea Uniunii Europene.

"Vreau sa realizez un program de traininguri pentru intreprinderi mici si mijlocii. Este un program care va sprijini cunoasterea capacitatii personalului si coordonarea acestuia pe activitati specifice pentru cresterea randamentului muncii in colectivitate. Sper doar sa gasesc o alta organizatie sau firma de specialitate pentru a scrie un proiect eligibil", a declarat Marius Echimescu, reprezentantul unei organizatii locale. Beneficiarii pot deconta cheltuielile pentru transportul efectuat cu mijloacele de transport in comun la si de la aeroport, gara, autogara sau port, cheltuielile de transport efectuate in localitatea unde se executa delegarea, cu mijloacele de transport in comun, dus - intors, cheltuielile de transport pe distanta dintre locul de cazare si locul delegarii. De asemenea, mai sunt eligibile cheltuielile bancare legate de deschiderea si gestionarea unui cont bancar separat, necesar pentru implementarea proiectului. Costul aferent garantiilor bancare este eligibil in masura in care garantiile sunt cerute de Autoritatea de management la acordarea prefinantarii. Pe langa cheltuielile cu transportul, cazarea si diurna, mai sunt eligibile cheltuielile cu personalul, respectiv salariile si remuneratiile aferente, precum si cheltuielile specifice managementului de proiect, adica cheltuielile pentru multiplicarile de date, traducere, prelucrare si conectare la retele informatice. Lista completa si gruparea tuturor cheltuielilor eligibile sunt prezentate in Ghidul solicitantului, disponibil pe site-ul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, www.mdlpl.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

marius echimescu ghidul solicitantului
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013515 (s)