Mama si copilul

Laptele matern: 9 utilizări neobișnuite, pur și simplu geniale

Publicat: 08 iun. 2021
lapte matern
Puteți face gargară cu laptele matern pentru a ameliora durerile de gât.

Alegerea de a alăpta copilul depinde de fiecare femeie. Cert este că laptele matern are multe virtuți incredibile, inclusiv de vindecare. Uneori, calitatea „aurului alb” este adesea limitată la hrana pentru copii, în timp ce utilizările sale pentru întreaga familie sunt nelimitate. Iată cateva sfaturi și utilizări ale laptelui matern pe care nimeni nu le cunoaște!

Laptele matern: 9 utilizări neobișnuite, pur și simplu geniale

Strecoara-l în primele feluri de mâncare ale bebelușului

Când începeți diversificarea alimentelor, este posibil să continuați să utilizați laptele matern pentru prepararea mancarii. Un piure sau chiar o mămăligă pot fi într-adevăr preparate cu lapte natural. Nu este nevoie să mergi la magazin pentru a cumpăra lapte de vacă!

Lapte matern pentru a vindeca sfarcurile

Multe mame folosesc cremă de lanolină pentru a-și alina sfarcurile predispuse la crăpături de la alăptare. Cu toate acestea, soluția pentru a le trata este doar la un mamelon distanță! Este suficient să aplicați lapte matern pentru a ameliora mameloanele uscate, dureroase și crăpate. O compresă îmbibată în acest lichid va calma rapid mamelonul deteriorat.

Pentru a trata erupția pe scutec a copilului

Fundul bebelusului este roșu? Fără îndoială, bebelușul are erupție de scutec! Înainte de a merge la farmacie pentru a cumpăra o cremă sau pentru a căuta cele mai bune sfaturi și remedii naturale, de ce să nu folosești ceea ce ai la îndemână? Puneti câteva picături de lapte pe zonele inflamate și lăsați să se usuce. Acest truc 100% natural și practic îl va calma rapid pe cel mic!

Lapte matern pentru a avea grijă de toți cei mici din familie

Este hidratant, vindecător, antiinflamator, calmant și antiinfecțios. Acesta este motivul pentru care a fost folosit de generații pentru a vindeca, calma și dezinfecta toate micile afecțiuni din viața de zi cu zi! Poate fi folosit pe:

– intepaturi de urzica si iritatii ale pielii;
– muscaturi de insecte ;
– arsuri ușoare și arsuri solare;
– tăieturi superficiale, zgârieturi
negi;
– cosuri de febra;
– eczeme;

Un mare ajutor pentru dinți

Același lapte care hrănește bebelușul poate ajuta și la calmarea durerilor de dinți. Introduceți o tavă cu cuburi de gheață umplută cu lapte în congelator.

Laptele matern împotriva imperfecțiunilor pielii

Acest lapte conține un acid gras, acid lauric, care ajută la combaterea erupțiilor cutanate de tot felul. Cunoscut pentru acneea sugarului, poate fi folosit și pe cosurile adultilor! Este suficient să înmuiați comprese pentru a tampona fața. De asemenea, este utilizat foarte des pe afecțiuni din copilărie, cum ar fi coșurile de varicelă.

Lapte matern pentru dureri de gat

Puteți face gargară cu laptele matern pentru a ameliora durerile de gat. De asemenea, este posibil să puneți câteva picături si în nas de mai multe ori pe zi când aveți nasul înfundat. Acest lucru ajută la curățarea pasajelor nazale.

Utilizări cosmetice

În primul rând, dacă purtați machiaj ușor zilnic, rețineți că acest produs poate fi folosit ca un demachiant. Când se aplică cu un bumbac moale lavabil, acesta îndepărtează ușor machiajul de pe piele, fără a irita pielea. Ideal pentru fanii de creme BB și alte creme colorate. Poate fi aplicat și pe buzele crăpate pentru a le hidrata sau pe zona ochilor pentru a o dezumfla. Aplică pe ochii obosiți folosind două tampoane de bumbac îmbibate în această soluție. Apoi, lăsați câteva minute (timp pentru a vă reîmprospăta ochii!)

Pentru a calma ochii sau urechile iritate

La o infecție ușoară a urechii, unii părinți pun uneori o picătură de lapte matern în urechea dureroasă de mai multe ori pe zi. Acest lucru ajută la calmarea durerii și la eliminarea infecției fără antibiotice. Unii folosesc chiar acest lapte ca înlocuitor al serului salin fiziologic pentru a curăța nasul sau pentru a elimina murdăria din ochii bebelușului. Acest lucru ar calma chiar iritațiile ochilor și începutul conjunctivitei.

Adauga un comentariu