Hardware

Laptopul fara hard disk si fara Windows

Publicat: 28 iun. 2011

Google a lansat luna aceasta laptopul Chromebook, fara hard disk sau sistem de operare, insa cu conexiune permanenta la Internet, la un pret incepand cu 349 dolari.

Google vinde laptopuri cu sistemul de operare Chrome, din iunie. Google a anuntat lansarea pe piata a unui nou model de laptop care nu are nevoie de hard disk pentru stocarea de informatii, deoarece toate datele sunt salvate automat in serverele Google.

Google vinde laptopuri cu sistemul de operare Chrome, din iunie

Laptopurile Chromebook nu au instalat niciun sistem de operare traditional, de tip Windows sau Linux, sau vreun program. Singurul element ce se gaseste in acest calculator este o versiune a sistemului de navigare Google Chrome, cu ajutorul caruia se pot accesa toate datele stocate in Internet: documente, fotografii, video, muzica etc.

Datorita acestei inovatii, timpul de pornire a calculatorului este de doar 8 secunde, dupa care se conecteaza automat la o retea de Internet prin Wifi sau 3G.

Pentru a intra in baza de date personala trebuie sa introduci numele de utilizator si parola Google sau Gmail si astfel veti putea accesa toate datele stocate in serverele Google.

Daca accesati sistemul din alt laptop Chromebook, veti gasi aceleasi configuratii si date personale, deoarece veti accesa contul personal. Google a inovat acest sistem care va fi pus la dispozitie gratis oricarui fabricant. In acest sistem de lucru nu aveti nevoie de programe antivirus si nici sa faceti actualizari de software.

Doua modele de laptopuri Chromebook

Laptopurile Chromebook vor fi fabricate, pentru inceput, de catre Samsung si Acer si se vor vinde in Amazon.com, BestBuy.com, Pixmania.com si Laptopshop.nl, la un pret incepand cu 349 dolari.

Samsung Chrombook, un laptop ce cantareste doar 1,48 kg cu o baterie ce functioneaza pana la 8,5 ore, are un ecran de 12,1 inchi si o rezolutie de 1280×800 pixeli. Un procesor Intel de doua nuclee de 1,6 Ghz, 2GB RAM, 16 GB de memorie flash, Wifi, 3G, camera web, microfon, 2 USB, CardReader, iesire video VGA. Pret: 429 fara 3G; 499 cu 3G.

Acer Chromebook are ecran de 11,6 inchi, greutatea de 1,34 kg si o baterie ce dureaza pana la 6 ore. Procesor Intel de doua nuclee de 1,6 Ghz, 16 GB memorie flash, Wifi, 3G, 2 USB, CardReader, iesire video HDMI, si suport audio de foarte buna calitate. Pret: incepand cu 349 dolari.loading...

Adauga un comentariu