Sport

Larisa Iordache s-a retras din proba de individual compus de la Tokyo. Va concura doar la bârnă

Publicat: 21 iul. 2021
Gimnasta Larisa Iordache a fost diagnosticată cu virusul Covid-19
Gimnasta Larisa Iordache

Faza calificărilor pentru finalele de gimnastică de la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 este pregătită cu atenție de gimanștii români. Băieții au intrat miercuri la antrenamentele de pe podium, urmând ca fetele să înceapă joi. Larisa Iordache va evolua numai la bârnă.

Larisa Iordache s-a decis să concureze doar la bârnă la aceasta ediție a Jocurilor Olimpice. Ea a explicat de ce nu va putea concura și la individual:

“Mă doare foarte rău glezna. Durerile sunt foarte greu de suportat. Am avut antrenament și în sala de competiții, iar bârna pe care vom concura îmi place foarte mult. Sper ca în calificări să am o zi bună, să fiu liniștită când mă voi prezenta în fața arbitrelor.“

Miercuri, Marian Drăgulescu a intrat pentru prima oară în impozanta sală Ariake Gymnasium Centre, la antrenamentul pe podium, alături de ceilalți gimnaști care vor concura în prima subdiviziune de calificări, pe 24 iulie.

La sfârșitul antrenamentului, Marian s-a arătat mulțumit: “Am două sărituri încă foarte valoroase în acest moment. Mai am de muncit încă două zile pentru a pune la punct ultimele detalii”.

Gimnasta Maria Holbură va concura în calificări la toate cele 4 aparate.

Larisa Iordache s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Gimnasta Larisa Iordache s-a calificat, miercuri, 21 aprilie 2021, la JO de la Tokyo, de pe al doilea loc calificant disponibil la individual-compus, la CE de la Basel, arată News.ro. Cu un total de 54.698 puncte, Iordache a ocupat locul 4 în calificări, după trei rusoaice, şi a obţinut calificarea la Tokyo. Iordache s-a calificat deoarece dintre cele trei rusoaice doar una va merge la JO de la Tokyo.

În calificările de miercuri, Larisa Iordache a fost notată astfel: Larisa Iordache – bârnă 13.466, sol 13.400, sărituri 14.366, paralele 13.466. Total, 54.698 puncte, cu care s-a clasat pe locul 4. În finalele pe aparate, Iordache va concura la individual-compus (locul 4), bârnă (locul 1) şi la sol (6).

CE de la Basel a adunat la start peste 110 gimnaşti din 32 de ţări. Două locuri la feminin şi două la masculin sunt disponibile pentru JO de la Tokyo. Larisa Iordache a ocupat unul din ele, pentru că din partea Rusiei, care a clasat gimnaste pe locurile 1-3 în calificările de miercuri (Melnikova 55.991 puncte, Listunova – 55.465, Urazova – 55.299), doar una va merge la JO.

Calificarea Larisei Iordache la JO a fost confirmată şi de COSR, pe contulu său de Facebook. Conform regulamentului, la JO de la Tokyo ajung sportivele clasate pe primele două locuri în calificări la individual-compus, care nu au obţinut anterior ”biletele” la Olimpiadă.

România mai are doi gimnaşti calificaţi anterior la Jocurile Olimpice: Marian Drăgulescu şi Maria Holbură.

Comentarii
Adauga un comentariu