Culinar

Lasagna cu carne tocată – mod de preparare

Publicat: 06 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lasagna cu carne tocată - mod de preparare

Să găteşti lasagna poate fi o adevărată provocare, însă dacă vei ţine cont de aceste recomandări simple vei reuşi să găteşti această reţetă de lasagna cu carne tocată.

Lasagna cu carne tocată – ingrediente:

– un pachet de foi de lasagna
– 2-3 căţei de usturoi
– 100 ml de vin alb
– 100 de grame de caşcaval ras
– 100 de grame de mozzarella
– două linguri de ulei
– 50 de grame de unt
– sare, după gust

Lasagna cu carne tocată – ingrediente pentru sosul alb:

– 500 grame de carne tocată
– 70 de grame de unt
– 70 de grame de făină
– un litru de lapte
– nucşoară
– patru ciuperci albe
– două cepe

Lasagna cu carne tocată – mod de preparare:

Pentru a găti lasagna cu carne trebuie să pui ceapa tocată mărunt la călit în cele 50 de grame de unt, iar apoi să adaugi şi ciupercile curăţate şi usturoiul feliat. Ulterior, adaugă şi roşiile tăiate mărunt, vinul şi uleiul. Fierbe totul 45 de minute, până scade sosul.

Între timp, găteşte şi sosul alb. Ai nevoie de o cratiţă mare, în care trebuie să căleşti untul, iar apoi adaugă făina care se amestecă rapid în untul topit. Lasă la răcit 10 minute, iar apoi adaugă laptele clocotit şi adaugă făină. Amestecă bine timp de 5 minute, iar apoi condimentează cu sare şi nucşoară.

Fierbe foile de lasagna timp de zece minute scurge-le, iar apoi montează lasagna într-un vas de cuptor. Pune pe fundul acestuia un strat de sos alb, adaugă foi de lasagna, alt strat de sos alb, un strat de sos de carne, un strat de foi până la terminarea ingredientelor. Ultimul strat trebuie să fie de sos de carne. Se presară caşcavalul ras şi se dă la cuptor 30 de minute. Cu cinci minute înainte de a fi gata, se aşază mozzarella.

Adauga un comentariu