Vegetariene

Lasagna cu legume

Publicat: 29 aug. 2013

Ingrediente:

1 pachet lasagna
2 cepe
2 bucati ardei rosu
2 morcovi
1 dovlecel
300 g ciuperci
3 catei usturoi
400 g rosii in bulion
400 g suc de rosii
1 cana apa
sare
piper dupa gust
1 lingura ulei de masline
50 g unt
3 linguri faina
1 cana lapte
400 g cascaval ras

Mod de preparare:

Curatam legumele, le spalam si le taiem cubulete mici. Apoi le calim intr-o tigaie cu uleiul de masline. Adaugam rosiile in bulion tocate marunt si sucul de rosii, apoi sare si piper dupa gust. Lasam in tigaie sa fiarba pana sunt bine patrunse legumele, adaugam si cana de apa intre timp.

Dupa ce am preparat acest sos, trecem la sosul bechamel. Intr-o oala punem pe foc laptele, adaugam faina si untul, amestecam in continuu. Cand este gata adaugam sare, piper dupa gust.

Intr-o tava se pun un strat de foi, un strat de sos rosu apoi un strat de sos alb, un strat de cascaval si un alt strat de foi, repetam operatiunea pana terminam foile si sosul. Deasupra punem cascaval ras. Introducem tava in cuptorul incins.

sursa: sfatulparintilor



loading...

Adauga un comentariu