Culinar

Lasagna cu vinete și sos alb – Se face cu carne de miel

Publicat: 27 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lasagna cu vinete și sos alb - Se face cu carne de miel
Lasagna cu vinete are un gust foarte bun datorită sosului alb

Ce zici dacă astăzi ai avea în vedere o reţetă de lasagna cu vinete? E diferită oarecum de reţeta clasică de lasagna, însă gustul e delicios. Într-adevăr, lista de ingrediente conţine destul de multe ingrediente, dar te asigur că nu e mare filosofie pregătirea reţetei.

Bineînţeles, ingredientul principal al acestei reţete sunt vinetele. Absolut delicios este sosul alb care însoţeşte lasagna.

Ingrediente pentru sosul de carne:

  • 1 vânătă mare, tăiată pe jumătate
  • 450 g carne de miel tocată
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 300 g ceapă tocată mărunt
  • 250 g roşii în bulion
  • 250 g roşii tocate mărunt
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 linguriţă de turmeric
  • 1 linguriţă de oregano uscat
  • un praf de scorţişoară
  • un praf de piper negru
  • 1 linguriţă de mentă proaspătă
  • sare

Pentru sosul alb:

  • 400 g paste penne
  • 500 ml lapte
  • 220 g brânză feta zdrobită
  • 2 ouă
  • 2 linguri de făină
  • 2 linguri de unt nesărat
  • 1 căţel de usturoi
  • un praf de nucşoară
  • o lingură de ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 170 de grade Celsius. Acoperă o tavă cu folie de aluminiu şi coace în ea vinetele. Lasă-le cam 15 minute pe fiecare parte, după care pune-le la răcit şi cojeşte-le uşor.

Căleşte uşor ceapa, apoi pune carnea de miel şi amestecă cu o spatulă de lemn. După 4-5 minute scurge grăsimea şi adaugă turmericul, usturoiul curăţat, oregano, scorţişoară, sarea şi piperul. Lasă 1 minut, amestecă şi pune şi roşiile. Tot amestecul va fierbe în jur de 20 de minute. La final, după ce iei tigaia de pe foc, adaugă frunzele de mentă tocate mărunt.

Topeşte untul în tigaie şi pune făina. Amestecă în jur de 15-20 de minute în tigaie, după care toarnă laptele. Omogenizează cu ajutorul unui ţel. Adaugă şi usturoiul, dă focul la mai mare şi lasă aşa până când începe laptele să fiarbă. Atunci redu intensitatea focului şi continuă să amesteci. După 5 minute ia de pe foc.
Bate bine ouăle şi pune-le într-un vas termorezistent, după care toarnă laptele fierbinte peste ele, amestecând cu putere. Transferă vasul pe foc, adăugând sarea, nucşoara, piperul şi brânză feta. Omogenizează şi ia de pe foc. Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe pachet şi lasă-le la scurs.
Unge cu puţin ulei o tavă de copt. Pune un strat de paşte, un strat de carne, un strat de sos alb. Repetă paşii până la final. Ultimul strat trebuie să fie de sos alb. Bagă tava în cuptor pentru circa jumătate de oră.

Adauga un comentariu