Lasat cu limba de moarte, dar cu zambetul pe buze!

Publicat: 01 apr. 2010

Daca unii doar spera ca, dupa moartea lor, sa nu fie uitati, altii tin mortis sa se asigure ca cei apropiati vor avea multe amintiri, fie ele si neplacute sau excentrice.

Celebrul scriitor Lev Tolstoy este primul in topul celor care au lasat cele mai neobisnuite testamente din lume. El a lasat intreaga sa avere nu unei persoane, asa cum se obisnuieste, ci unui trunchi de copac.
Angel Pantoja Medina, din Puerto Rico a murit la varsta de 24 de ani. El a cerut ca, in timpul propriului sau priveghi, sa fie pus in picioare, imbracat in hainele pe care le purta pe strada si sa aiba un suras pe chip.
Multimilionara americana Leona Helmsley i-a lasat prin testament fiului ei placerea de a munci pentru a-si castiga existenta. Leona a specificat ca i-a lasat fiului sau ceva ce nu a avut niciodata. Ea a lasat prin testament 12 milioane de dolari fratelui sau si cainelui ei.
Fiica Leonei Helmsley a mostenit o mie de dolari, pentru ca singura afacere buna pe care a facut-o a fost sa se marite cu actualul ei sot. Leona nu este singura care este amintita pentru actiunile sale neobisnuite.
Un milionar din California a cerut ca testamentul sau sa fie anulat, iar averea sa sa fie donata, daca iarba de pe mormantul lui capata vreodata culoare galbena.
Un alt ciudat a fost si englezul Samuel Bratt, caruia sotia ii interzicea sa fumeze. El i-a lasat nevestei prin testament 330.000 de lire sterline, cu conditia ca aceasta sa fumeze cinci tagari pe zi. O alta excentricitate a fost facuta si de americanca Dorothea Edwars, care inainte de a muri a lasat instructiuni familiei sa doneze bypass-ul sau unui animal.
Legea americana interzice ca bypass-urile sa fie transplantate unei alte persoane, dar despre animale nu prevede nimic. Fericitul beneficiar a fost un caine lup, numit Sunshine, care avea noua ani si jumatate. Donatia a salvat viata animalului, care avea afectiuni cardiace.
Un barbat si-a scris testamentul pe o usa. Actul a fost semnat de martori si, dupa indelungi dezbateri, a fost acceptat de judecator, care a inregistrat usa ca testament oficial.
Directorul si producatorul serialului Star Trek, a fost atat de indragostit de stele, încat a cerut ca dupa moartea sa sa fie incinerat, iar cenusa sa fie imprastiata in spatiu.Visul sau a fost realizat în 1997, iar zece ani dupa aceea, sotia lui l-a urmat.
Poetul Heinrich Heine a lasat intreaga sa avere sotiei sale in anul 1856, cu singura conditie ca femeia sa se recasatoreasca. El a vrut ca macar un barbat sa regrete moartea sa. Lista testamentelor ciudate ramane deschisa amatorilor.

Sursa:www.adevarul.es/stiri/social/cele-mai-ciudate-testamente-lumeloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit