Curiozitati

Laura Codruta Kovesi a primit VESTEA de la Bruxelles

Publicat: 13 sept. 2019

Parlamentul European a decis, joi, echipa de parlamentari care vor negocia cu membrii Consiliului pentru pozitia de procuror-sef european. Eurodeputatul Siegfried Muresan sustine ca mandatul celor trei negociatori ”este simplu si clar – Laura Codruta Kövesi este candidatul Parlamentului European”.

"Tocmai s-a decis echipa de negociatori ai Parlamentului European pentru pozitia de procuror-sef european. Acestia sunt:

– Monika Hohlmeier, presedinta Comisiei de control bugetar (CONT), PPE, Germania

– Juan Fernando Lopez Aguilar, presedintele Comisiei pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE), S&D, Spania

– Maite Pagazaurtundua, vicepresedintele Comisiei pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE), Renew, Spania.

Acestia vor negocia in numele Parlamentului European cu reprezentantii Consiliului", a scris, joi, pe Facebook, eurodeputatul Siegfried Muresan.

Potrivit acestuia, ”mandatul este simplu si clar”.

”Laura Codruta Kövesi este candidatul Parlamentului European pentru functia de procuror-sef european. Este singurul candidat al Parlamentului si este singura persoana pe care Parlamentului European o va accepta in pozitia de procuror-sef european”, a mai scris Muresan.

Negcierile s-au oprit inaintea alagerilor pentru Parlamentul European, fara ca echipele de negociatori anterioare sa ajunga la un rezultat.

Parlamentul European sustine candidatura Laurei Codruta Kovesi, in timp ce Consiliul sustine candidatura procurorului francez Jean-Francois Bohnert.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit