Actualitate

Laura Codruta Kovesi este asteptata astazi la audieri

Publicat: 28 mart. 2019
1

Laura Codruta Kovesi este asteptata sa ajunga din nou la audieri in dosarele in care este cercetata.

Laura Codruta Kovesi, fosta sefa a DNA, va fi audiata la Sectia pentru Investigarea Magistratilor, acolo unde aceasta este cercetata in doua dosare. Potrivit unor surse judiciare, Kovesi va fi audiata din nou la Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie. Pe 7 martie, fosta sefa a DNA a fost audiata timp de cateva ore si i s-a adus la cunostinta ca a fost inceputa urmarirea penala intr-un nou dosar. La vremea respectiva, Kovesi a invocat faptul ca nu a avut timp sa studieze dosarul si a cerut un nou termen, dar pana acum, potrivit sursei citate, aceasta nu a venit inca sa studieze dosarul respectiv.

Astazi, Laura Codruta Kovesi, este asteptata din nou in fata procurorului de caz, Adina Florea.

Sebastian Ghita, retras de pe lista PRU la europarlamentare, o ATACA dur pe Kovesi: Voi sesiza Sectia de investigare a magistratilor 

La data de 7 martie 2019 a fost adusa la cunostinta suspectului efectuarea in continuare a urmaririi penale.

Faptele cercetate constau in aceea ca, pe durata exercitarii mandatului de procuror sef la Directia Nationala Anticoruptie, in perioada 2015-2016, ar fi coordonat, prin activitatea efectiv desfasurata, prin ordine si dispozitii date, grupul infractional initiat de doi procurori si un ofiter de politie judiciara, la care au aderat alti trei procurori si un alt ofiter de politie judiciara, iar acestia ar fi actionat, in mod coordonat, in scopul comiterii infractiunilor de cercetare abuziva, represiune nedreapta, influentarea declaratiilor, inducerea in eroare a organelor judiciare, fals intelectual si uz de fals.

Ordinele si dispozitiile avute in vedere constau intr-o circulara prin care a admis posibilitatea audierii pe parcursul urmaririi penale a aceleiasi persoane, atat in calitate de martor cu identitate protejata, cat si in aceea de martor cu identitate reala, precum si intr-un ordin, privind adoptarea unor practici unitare in administrarea probelor audio/video la nivelul Directiei Nationale Anticoruptie, ordin prin care ar fi fost incalcate dispozitiile art. 143 alin. 2 si 4 Cod procedura penala, intrucat s-a dispus transmiterea catre instantele de judecata numai a suporturilor care contin convorbirile relevante in cauza; Totodata, prin conduita sa de procuror ierarhic, prin dispozitiile pe care le-a luat cu privire la un act de sesizare al instantei prin ignorarea referatelor procurorilor cu functii de conducere din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie — Structura Centrala, l-ar fi determinat pe un procuror sef sectie sa confirme, fara vinovatie, un rechizitoriu nelegal si netemeinic si sa dispuna, astfel, trimiterea in judecata a cinci persoane, despre care un numar de patru procurori au precizat in scris ca nu se impune trimiterea in judecata.

Adauga un comentariu