Titlurile zilei

Laura Ignătoaie și Flavia Hrițcu, patroanele magazinelor Lavanda Laurei și H. Bebe, au pus lacătul pe ușa afacerii din centrul Iașului

Publicat: 18 ian. 2022
Laura Ignătoaie și Flavia Hrițcu, în fața magazinului
Laura Ignătoaie și Flavia Hrițcu au închis magazinul din centrul Iașului, ce fusese deschis în anul 2020

Două femei de succes din Iași, Laura Ignătoaie și Flavia Hrițcu, au închis magazinul din centrul Iașului, care reunea mai multe branduri locale. Chiria și cheltuielile prea mari, faptul că vânzările nu le aduceau profiturile estimate le-au determinat pe tinere să închidă magazinul și să-l deschidă în altă parte

Antreprenoarele Laura Ignătoaie și Flavia Hrițcu au decis să închidă magazinul din centrul Iașului, deschis în urmă cu un an și jumătate. În spațiul amenajat de cele două tinere erau comercializate produse naturale, locale, pe bază de lavandă, haine pentru copii și seturi de familie din bumbac, jucării textile și din lemn. Decizia de a închide magazinul și a-l redeschide într-un alt loc a venit ca urmare a reducerii traficului din magazin, a chiriei mari, de 1.500 de euro pe lună, și a faptului că nu aveau profiturile așteptate.

„Din decembrie 2021 am închis magazinul. Traficul s-a redus în luna precedentă și cele mai multe comenzi le primeam online. Vindeam, dar nu suficient și nici nu am vrut să ne ducem pe zero profit. Pe minus nu am fost la magazin, însă tot trebuie să fie un profit. Vrem să deschidem  în Bucium când va fi gata complexul comercial. Ne gândim să ne mutăm prin martie-aprilie”, spune Laura Ignătoaie, producător din Iași.

Magazinul din centrul Iașului, deținut de cele două femei de succes, a fost închis

Ideea de a avea un magazin în care să fie comercializate mărfurile lor, dar și ale altor producători locali a venit ca efect al creșterii numărului clienților în plină pandemie de COVID-19, aceștia fiind orientați tot mai mult spre produsele locale, dar și pentru că au transmis mesaje prin care le-au solicitat să deschidă un magazin din care să achiziționeze produsele lor. Cele două antreprenoare au inaugurat magazinul în iulie 2020.

Vânzările producătorilor locali au crescut în primul an de pandemie, 2020, însă, anul trecut, acestea s-au redus puțin.

„În anul precedent am depășit foarte puțin cifra de afaceri din 2020. S-au schimbat un pic opțiunile consumatorilor, iar ceea ce vindem noi nu sunt produse fără de care nu poți trăi. S-au scumpit toate și, probabil, clienții sunt atenți la bugetul familiei”, mai spune Laura Ignătoaie.

Cifra de afaceri înregistrată de SC Lavanda Laurei, în anul 2020, a fost de aproape 200.000 de lei.

„H. Bebe” și „Lavanda Laurei”, afaceri de succes ale producătorilor din Iași

Laura și Andrei Ignătoaie sunt doi tineri din Iași care, cu numai 500 de euro, au reușit să pună pe picioare o afacere de succes cu produse naturale, pe bază de lavandă – „Lavanda Laurei” – și comercializează peste 30 de produse care au la bază lavanda. Afacerea s-a dezvoltat numai din fonduri proprii. Flavia Hrițcu deține împreună cu soțul său, Mihai Hrițcu, brandul „H. Bebe”, din Lețcani. Au demarat afacerea de la zero, în anul 2017, au accesat fonduri de la stat prin programul Start-Up Nation în valoare de 44.000 de euro, au creat 5 locuri de muncă, iar, în atelierul din Lețcani, produc haine pentru copii, din bumbac.

În anul 2020, cifra de afaceri a ajuns la 330.000 de lei, dublă față de 2019. Chiar dacă afacerile celor două antreprenoare s-au dezvoltat treptat și au decis să vândă nu doar online, ci și într-un magazin propriu, planurile le-au fost date peste cap. Laura Ignătoaie și Flavia Hrițcu, două femei de succes din Iași, nu vor renunța la afacerea pe care au construit-o pas cu pas.
Comentarii
  • Doamnelor de succes deschideti magazinul într-o zona mai accesibila,cine mama naibii vine din Alexandru sau Tatarasi în Bucium?Peste 1 an va mutați iar ca țiganul cu cortul,gândiți puțin înainte.

  • Cum sa vinzi mahmudele in centrul Iasiului? Clar mergi direct in faliment plus timp pierdut! Locatiile din centrul Iasiului sunt pentru rechini verosi si nici aceia nu se baga fiind prea la vedere!

  • Fetele au început o afacere care a adus niște locuri de munca plus niște lucruri mai calitative decât ce luați voi de la taraba, asta dacă investiți in igiena personala. Orice afacere poate întra în insolventa. Dar voi care crăpați in voi ca vitele și nu produceți nimic, nu știți de astea. Voi va cacati pe voi de câte ori șeful va sictireste, va luați scuipați 8n cap pe bani putini și trai de săraci pentru ca nu puteți mai mult.

  • Totul este online acum
    Ar trb sa pluseze pe acest lucru și sa ofere transportul gratuit la o anumita suma dacă tot sunt asa multe comenzi online
    Le va merge mai bine

  • Bănuiesc că vorbești din experiență, nu(”Atenție, prostovanilor”)? Cred că aveau și tare mulți angajați, de spui de locuri de muncă, adică 1-2 persoane.

  • Si cam unde ar fi succesul ? ca eu nu il vad !, cum dreacu doua femei de succes in afaceri cand ai deschis o afacere pe banii altora (start up ) apoi cat tea pasuit statul a mers cat de cat iar cand a fost sa se descurce singure pe bune au dat faliment !, sa inchis pravalia !, unde ba vedeti voi afacerea de succes ?

Adauga un comentariu