International

Lavrov: Rusia va lua in considerare masurile necesare pentru inchiderea frontierei turco-siriene

Publicat: 25 nov. 2015
1

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a anuntat ca Moscova sprijina propunerea Frantei de a inchide frontiera turco-siriana pentru a diminua amenintarea terorista si a opri fluxul de imigranti care se indreapta spre Europa, informeaza agentia de presa Tass.

„La conferinta presedintilor Frantei si Statelor Unite, Francois Hollande si Barack Obama, in Washington, am observat ca liderul francez a propus luarea de masuri in vederea inchiderii granitei turco-siriene pentru a opri fluxul de imigranti (sa patrunda in Europa) si finantarea teroristilor. (…) Este notabil ca presedintele Obama nu a raspuns acestei sugestii in niciun mod, dar cred ca este propunerea corecta. Sper ca presedintele Hollande ne va informa despre aceasta propunere maine (joi – n.r.). Vom fi pregatiti sa luam in considerare masurile necesare pentru aceasta propunere „, a declarat seful diplomatiei ruse.

Citeste si Pilotul avionului rus, doborat de un avion turcesc, NU a primit nici un avertisment de la

Serghei Lavrov a precizat si ca multe voci sustin ca prin inchiderea frontierei turco-siriene se va reduce amenintarea terorista din Siria.

Tensiunile dintre Turcia si Rusia s-au intersificat dupa ce marti armata turca a doborat un avion de vanatoare rus, la frontiera Siriei cu Turcia. Ankara sustine ca avionul a patruns in spatiul aerian turc, acuzatii respinse de Moscova.

Citeste si Rusia suspenda colaborarea militara cu Turcia

Adauga un comentariu