Sanatate

Laxative pentru constipație: Ajutor important pentru a scăpa de această problemă

Publicat: 24 iun. 2021
Laxative pentru constipație Ajutor important pentru a scăpa de această problemă
Pentru combaterea constipației există mai multe tipuri de laxative, care acționează în mod diferit

Constipația este o afecțiune cu care foarte multă lume s-a confruntat la un moment dat. Deoarce această problem poate să apară la orice vârstă, este bines ă știm ce laxative putem lua pentru a scăpa de constipație.

Constipația se manifestă prin evacuarea rară, cu dificultate, a conținutului intestinal sau scaune consistente și uscate, care sunt eliminate cu efort sau durere.

Principalele cauze ala apariției constipației pot fi lipsa de hidratare sau stresul cotidian. Și schimbările de mediu, comportamentale, alimentare sau de stil de viață pot determina apariția constipației primare sau funcționale. Constipația poate să apară pentru o perioada mai lungă de timp, putând ține și mai bine de jumătatae de an. În cazuri rare, constipația se poate acutiza și pe fondul mai multor afecțiuni poate deveni chiar cronică.

Simptome și factori care cresc riscul de constipație

Constipația poate fi însoțită de anumite simptome, precum dureri bruște în partea inferioară a stomacului, atunci când mergi la toaletă, balonarea stomacului, eliminarea de gaze, pierderea apetitului sau urmele de sânge din scaun.

Factorii care pot crește riscul de constipație cronică sunt vârsta, genul feminin, deshidratarea, alimentație scăzută în fibre sau lipsa mișcării sau sedentarismul. În plus, anumite medicamente, precum sedativele, medicamentele opioide pentru durere, unele antidepresive sau antihipertensive pot duce la apariția constipației.

Laxative pentru constipație: Remedii naturiste care te ajută să scapi de afecțiune

Pentru combaterea constipației există mai multe tipuri de laxative, care acționează în mod diferit. Pe lângă laxativele pe care le poți lua de la farmacie, fără a avea nevoie de rețetă de la medic, mai sunt alte medicamente care pot fi prescrise de medic, mai ales dacă este vorba despre sindromul de intestin iritabil.

Pe lângă toate aceste medicamente, sunt o serie de laxative naturale care te pot ajuta să scapi de problemă mult mai repede și chiar mai eficient.

Unul dintre laxativele naturale cunoscute și des folosite sunt prunele uscate. Acestea conțin fibre și sorbitol, care acționează ca laxativ. Fibra insolubilă din prune, celuloza, crește cantitatea de apă din scaun, iar fibrele solubile sunt fermentate in colon pentru a produce acizi grași, care cresc și greutatea scaunului. În plus, prunele conțin și compuși fenolici care stimulează bacteriile intestinale benefice.

Cafeaua și Aloe Vera, ajutoare de nădejde în combaterea constipației

Un alt laxativ natural la care se poate apela cu încredere este cafeaua. Aceasta stimulează activitatea musculară în colon. Cafeaua stimulează mușchii colonului, ceea ce poate produce un efect laxativ natural. Astfel, cafeaua acționează asupra gastrinei, hormon care ajută la descompunerea alimentelor în stomac. În plus, gastrina crește mișcarea mușchilor intestinali, ceea ce poate ajuta la accelerarea tranzitului intestinal și la inducerea unei mișcări intestinale.

Aloe Vera este un alt laxativ natural care combate constipația și care te poate scăpa de această problemă într-un timp scurt. Aceasta poate calma celulele din tractul digestiv, mai ales dacă sunt iritate sau inflamate de o dietă nepotrivită sau de medicamente. Consumul de Aloe Vera face ca scaunul să fie mai lubrifiat, ceea ce face mai ușoară trecerea. În plus, Aloe Vera crește cantitatea de apă din intestine, ajută corpul să producă mai mult mucus și crește contracțiile pentru a menține alimentele în mișcare prin tractul gastrointestinal.
Adauga un comentariu